Лікарі повідомили про небезпеку популярного антибіотика, яким користувалися мільйони хворих по всьому світу.

Американські ЗМІ повідомляють, що 60-річний житель Нью-Джерсі розповів, як стоматолог призначив йому прийом амоксициліну.

Даний антибіотик широкого спектру дії досить популярний в медичній практиці в усьому світі і є навіть більш вживаним, ніж відомий ампіцилін. Стоматолог провів процедуру перепломбування каналів зуба і відпустив пацієнта додому.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще


Однак уже незабаром чоловік потрапив до лікарні з лихоманкою, головним болем і болями в шиї. Оглянувши хворого. лікарі поставили діагноз "менінгіт". Зазвичай це небезпечне запалення з'являється через зараження або його провокує особлива ​​інфекція.

Однак, ретельніше оглянувши пацієнта, лікарі виключили ці причини хвороби.Тоді чоловік розповів про подібні випадки роками раніше: кожен раз перед походом до стоматолога він брав вказаний антибіотик.

Лікарі провели нові аналізи і підтвердили здогади. Як вдалося виявити, дане небезпечне ускладнення, перетікає в менінгіт, - дуже рідкісне явище.

Зареєстровано всього 10 випадків в світі, коли пацієнти перед стоматологічної процедурою брали амоксицилін або ампіцилін і відчували симптоми менінгіту. На щастя, такий стан можна вилікувати.

Медики наголошують, що при перших проявах слід припинити прийом будь-якого антибіотика і звернутися до лікаря.

Нагадаємо, стало відомо про заборону в Україні іще одного лікарського препарату, яким користувалися мільйони хворих.

Йдеться про комплексні вітаміни для лікування захворювань нервової системи "Нейровітан".

Про заборону ліків повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у розпорядженні №8464-/4.0/17-18 від 28 вересня.


Як повідомляв раніше Знай.ua, ділки фармацевтичного бізнесу за відкати в 10% спокушають лікарів призначати препарати за гроші. І це в той час, коли клініки наповнюються безкоштовними препаратами.

Фармацевт
Фармацевт


Також Знай.ua писав про те, що багато людей приймають снодійні ліки кожну ніч протягом десятиліть. Можна назвати це залежністю? Медики стверджують, що важливо відрізняти хронічне захворювання від зловживання.