Ділки фармацевтичного бізнесу за відкати в 10% спокушають лікарів призначати препарати за гроші. І це в той час, коли клініки наповнюються безкоштовними препаратами.

Ділки не гребують ні перед чим заради власної наживи. Про це докладно розповів Себастьян Перейро в Twitter.

Експерт пояснив, що фармринок України ділиться на два головних напрямки: ОТС і Рецептурні препарати. ОТС - це те що продають в аптеказ без рецепта, Рецептура - зрозуміло. Вона, в свою чергу, ділиться на госпітальне напрямок та роздріб (рітейл).

Госпітальний напрям: це закупівлі за бюджетні та небюджетні кошти. До появи Прозорро тут була корупція неймовірних розмірів. Препарати закуповувалися за завищеною ціною в 300-400% не все, але часто. Гравців на ринку не так багато, і вони можуть домовлятися.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Причому корупція в цьому бізнесі не зменшується навіть після появи системи Прозорро. Його успішно обходять як виробники, так і дистриб'ютори.

Крім того відкати в 5-10% сплачуються на різних рівнях, де головний лікар, десь начмед, десь зав, лікарняною аптекою, відповідальній особі який складає специфікацію на національні програми, великі закупівлі в МОЗ і тд.

Раніше повідомлялося, що в Україні назавжди заборонили популярний препарат, яких вакцинували для профілактики таких серйозних захворювань, як правець, дифтерія, кашлюк і поліомієліт.

Мова йде про "Інфанрікс ІПВ" (Infanrix ipv) бельгійського виробництва серій AC20B373AD, АС20В348ВА, йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Реєстраційний номер препарату - 458/10-300200000.

Нагадаємо, популярну дитячу вакцину заборонили в Україні. Засіб намагалися провезти за підробленими документами.

Як повідомляв "Знай. ua", в Україні змінилися правила нарахування лікарняних. Проект покликаний спростити взаємодію роботодавців та Фонду та забезпечити швидко отримати компенсацію працівникам.

"Знай. ua" писав, що в Україні заборонили популярні дитячі ліки. останнім часом в Україні вже заборонили величезна кількість ліків.