Ракетний комплекс "Вільха" прийняли на озброєння українська армія.

Про це йдеться на сайті Gazeta.ua.

Найближчим часом має стартувати серійне виробництво таких ракет до цього комплексу. Заплановано, що до середини 2019 року він має надійти до українських армійських частин.

Такими ракетами вже зацікавилися іноземці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також відомо,що у "Вільхі" буде закордонний замовник.

"Ми не просто зробили звичайну однойменну ракету для застосування на базі старої радянської РСЗВ "Смерч". Ми змінли та вдосконалили в ній всю систему наведення", – зазначає Олег Коростельов, Генеральний конструктор-генеральний директор Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

РСЗВ "Вільха" буде мати керований 300-мм ракетний боєприпас, який залежно від завдань та цілей може вражати як наземні, так і об'єкти, які знаходяться у воді. Максимальна дальність ураження цілей - 120 км.

Нагадаємо, раніше ЗСУ показали новітній "ракетний щит" України. Вперше зовнішній вигляд крилатої ракети "Нептун" продемонстрували широкому загалу ще на виставці "Зброя та безпека-2015" в Києві. Але побачити її в справі вдалося лише через два з гаком роки, коли в мережі з'явилося відео пробного запуску цієї ракети.

Правда на верху постаралися не піднімати завісу секретності, не ставши вказувати назви новинки. Однак провідні експерти з ВПК зійшлися на думці, що візуально вона схожа на радянську ракету Х-35. А відомо, що саме її наші фахівці обрали як основу для проектування "Нептун".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що в запусках ракет КНДР знайшли російський слід.

Заява президента США Дональда Трампа про застосування по відношенню до КНДР "вогню і люті" викликала обурення з боку Пхеньяну.

У відповідь керівництво Північної Кореї вирішило розробити план ракетного удару по американській авіабазі на острові Гуам (Тихий океан). На думку німецького інженера-ракетобудівника Роберта Шмукера, ці загрози є нічим іншим, як блефом. Він створював двигун для космічного корабля багаторазового використання Space Shuttle.

Також "Знай.uа" писав, про те, що Бірюков оцінив потужні характеристики нової української ракети.