Повір'я

В цей день говорили « Святий Амвросій лучину відщипляє, вогонь роздуває, темряву розганяє. »Тому що дні ставали коротшими і користувалися скіпами для освітлення, як світильниками, довгими трісками, які згорали за 5 хвилин. Міняли їх діти.

Вогонь вважався такою же стихією, як вода, земля і повітря, які правлять світом. Це було і люте полум'я, яке спалює все на своєму шляху, перетворюючи місцевість на подобу пекла, і давало світло і тепло для життя. Вогонь пов'язували з нечистю, адже він може очистити все. Тому іноді спалювали речі, щоб позбутися від хвороб.

Також в цей день чаклуни, травники і знахарі збирали траву з могутньої магічною силою - руту. Ще потрібно було розвісити під стелею будинку, щоб захистити дітей від темних сил. Крім того, вважалося, що день добре підходить для досліджень і пошуку, так як загострюється інтуїція.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Прикмети на 23 жовтня

  • Якщо на Євлампія Зимовказника морози не вдарять, то ще чотири тижні не буде зими.
  • Євлампій лучину відщепляє, вогонь роздмухує, потемь лякає.
  • Народжені 23 жовтня зазвичай доживають до старості. Носити їм слід топаз.

Раніше Знай.uа повідомляв , що про чоловіка з майбутнього, який повідав історію про те, що станеться з людством до 2045 року.
Також раніше Знай.uа , що в Арктиці з'явилися чорні дірки і ніхто не знає, що відбувається.

Нагадуємо, що Українців шокували новою заявою з приводу державної церкви.