У понеділок, 22 жовтня, стало відомо, що десантно-штурмові війська Збройних сил України взяли участь у багатонаціональних змаганнях "Кембрійський патруль" ("Cambrian Patrol", Великобританія) і завоювали на них срібло. Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони України.

"Протягом тижня 127 команд з 27 країн демонстрували свою майстерність у проходженні 80-кілометрового маршу та в виконанні різних бойових завдань. Українські десантники випередили 13 команд, 8 з яких згодом зійшли з дистанції", - повідомляється в Міноборони.

Варто відзначити, що змагання проводяться ще з 1959 року, коли група військовослужбовців сухопутних військ територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань, що складається з марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори, який завершувався стрільб на полігоні. Наприкінці навчань кращі команди отримують золоті, срібні та бронзові медалі.

У цьому році учасники навчань розділилися на сім потоків, по 18 команд у кожній. Цього разу до українців приєдналися військові з Білорусі, Молдови та Угорщини.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Враховуючи те, що учасники навчань місцями йшли в обхід, протяжність їхнього маршруту досягла 85–95 км. При цьому кожен учасник ніс на собі два рюкзака загальною вагою 41 кг, зброю, подвійний боєкомплект і радіостанцію з чотирма батареями.

Організатори навчань акцентували увагу на командну роботу. Десантники повинні були розкрити місце перебування противника, знищити незаконне збройне формування, надати першу допомогу, звільнити заручників і подолати водні перешкоди.

На одній з точок українські десантники були відзначені британськими інструкторами як одна з найкращих команд, оскільки вони виявили 14 з 15 цілей – танків, САУ і броньованих автомобілів. Також нашу національну команду похвалили за відпрацювання захоплення в полон двох умовних ворогів.

У Міноборони України підкреслили, що військові навчання Cambrian Patrol вважаються одними з найскладніших в Європі. Як наголошується в повідомленні, українська команда здобула друге місце, срібні медалі їй вручив командир 160-ї піхотної бригади Сухопутних військ ЗС Великобританії.

Нагадаємо, що Берлінська вертолітний служба взяла собі на службу український вертоліт Мі-8MSB.

Як повідомляв портал Знай.uа, стала відома стратегія морпіхів в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що російська авіація і флот намагаються влаштувати провокації під час навчань Нідерландів і Великобританії.