В уряді вигадали, як іще "подоїти" водіїв - скандальний законопроект остаточно вивів українців з рівноваги.

дороги України
дороги України

Про це пише Politeka.

Новий законопроект №8487 здере з українських водіїв податок на автомобілі, які старше 5 років.

Якщо сьогодні такий податок діє на "елітні" авто, які коштують від 1 млн 396 тис грн., то скоро із своїх гаманців буде платити водії.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Купівля авто
Купівля авто

Оскільки усім добре відомо, що українці їздять в основному на старих авто, то і податків не уникнути, більш того, для деяких вони виявляться просто непідйомними.

Парламентарії хочуть, щоб податок платили всі, і при цьому зовсім не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Головне - його вік - обкладатися буде машина старше п'яти років від року її виробництва.

Верховна Рада
Верховна Рада

Податок на всі транспортні засоби старше пяти років будуть розраховувати за спеціальною формулою: Ставка = базова Ставка х К двигуна х До віку х К екологічний.

Імпорт авто
Імпорт авто

Якщо автомобіль на бензині, то базова ставка - 200. Якщо на дизелі - 300. Коефіцієнт двигуна - це об'об'ем двигуна, розділений на 1000 куб см. Коефіцієнт віку - вік автомобіля мінус п'ять. Екологічний коефіцієнт залежить від відповідності автомобіля екологічним стандартам: Євро-2 і нижче - 4; Євро-3 - 3; Євро-4 - 2; Євро-5 - 1,5; Євро-6 і вище - 1.

водій авто
водій авто

Наприклад, є автомобіль на бензині з двигун 2200 см³ і йому пішов шостий рік від дати виробництва. Якщо перші п'пять років власник може не вносити ніякої оплати, то починаючи з шостого року від дати виробництва - фіскальна служба надішле платіжку від фіскальної служби на суму 660 гривень.

Більше того, щороку сума буде збільшуватися. Так, на сьомий рік - податок зросте вдвічі (1320 грн). А машина на дизелі з ще більшим обсягом двигуна стане зовсім невигідною.

Дороги в Україні
Дороги в Україні

Наприклад, за старий автомобіль на бензині, якому 19 років з двигуном 1300 см ³, доведеться щорічно платити 10 920 гривень.

Нагадаємо, новий законопроект №8487 здере з українских водіїв податок на автомобілі, які старші 5 років.

Дороги Києва
Дороги Києва


Як писав раніше Знай.ua, податок на всі авто старше п'яти років рахуватимуть за спеціальною формулою.

авто
авто


Також Знай.ua писав про те, що уже найближчим часом у стінах Ради будуть вирішувати проблемні питання увезення в Україну авто з європейськими номерами.