В Україну знову йдуть холоди, а разом з ними і погані новини для споживачів природного газу. З 1 листопада 2018 року для українців ціни на блакитне паливо злетять аж до 23,5%.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр Володимир Гройсман.

газ в Україні
газ в Україні

"Ціни з 1 листопада на газ зростуть лише на 23,5%. Не на 60%. Це те, що нам вдалося неймовірними зусиллями досягти внаслідок переговорів з Міжнародним валютним фондом", – заявив Гройсман.

До розпачу всіх українців стало відомо, що в уряду "не було іншого виходу". Також прем'єр спробував реабілітуватися недоречною заявою, що субсидіями будуть забезпечені всі українці, які їх потребують.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Подорожчання газу
Подорожчання газу

"Якщо ми не зможемо продовжити співпрацю з нашими міжнародними партнерами, ми опинимося в стані, коли ми не можемо обслуговувати ті борги, які взяли до нас. І, на мій превеликий жаль, це може привести до того, що Україну буде введено в дефолт", – пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перед початком опалювального сезону більшість українських сімей подали заяви на отримання субсидій. Протягом останніх декількох тижнів кількість заявників зросла зі звичних 40-45 тис. до 100 тис. на тиждень.

Втім, у Міністерстві соціальної політики зазначили, що зросла кількість відмов знижки громадянам. А деяких взагалі спантеличили повідомлення про нульові субсидії.

Варто нагадати, що новий законопроект №8487 здере з українських водіїв податок на автомобілі, які старші за 5 років. Якщо сьогодні такий податок діє на "елітні" авто, які коштують від 1 млн 396 тис. грн. (розмір плати становить 25 тисяч гривень), то незабаром його сплачуватимуть більшість водіїв. Так українці їздять в основному на старих авто, то і податків не уникнути, більше того, для деяких вони виявляться просто непідйомними.

Нагадаємо, Мінсоцполітики радить "донести" на сусіда, чекають на ваші дзвінки.

Як повідомляв Знай.uа депутати прийняли закон про банкрутство фізосіб, що це означає для простих українців.

Знай.uа писав, непідйомна комуналка: ці перевірені способи заощадять електроенергію.