Уже найближчим часом у стінах Ради будуть вирішувати проблемні питання увезення в Україну авто з європейськими номерами.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на відповідно заяву на урядовому порталі.

У заяві йдеться, що наразі в парламенті знаходяться два законопроекти, які стосуються проблеми ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Митниця
Митниця

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Головна ідея полягає в тому, щоб встановити жорсткі правила ввезення евроблях, тим самим перекривши популярні схеми транзитного та тимчасового ввезення.

Тут усе "на2приємніше" для українців - і величезні штрафи за евробляхи, і обов'язкова реєстрація таких автомобілів. Також поліцію наділять правом зупиняти Єврономер для перевірки дотримання митних правил, а митники зможуть штрафувати власників таких авто заочно.

працівники митниці
працівники митниці

Акцизний податок для ввезених в Україну авто з бензиновим двигуном буде 50 євро, для авто на дизелі - 75 євро. До базових ставок будуть застосовані коефіцієнти двигуна і віку. Показник обсягу двигуна буде ділитися на 1000.

євробляхи
євробляхи

Ставки акцизного збору на ввезення легкових автомобілів б / у (без урахування тимчасових пільг) в євро буде виглядати наступним чином:

Під нові ставки підпадуть і автосалони. Вони також будуть ввозити автомобілі за меншими ставками. Однак різниця тут незначна.

Але якщо врахувати пільгові акцизи, які діють на ввезення б / у автомобілів до 31 грудня, то ситуація виглядає досить неоднозначно. Адже тільки деякі автомобілі з новими законами стане ввозити дешевше, в той час як практично всі істотно подорожчають.

Пільгові та пропоновані ставки акцизного збору на ввезення легкових автомобілів б / у, євро виглядають наступним чином:

Однак імовірні закони так і не відповідаю на головне питання, що саме робити з євробляхами, які вже вввезені в Україну. Адже починаючи з 2016 року, в Україні в режимі транзиту і тимчасового ввезення витягли понад 2 млн. автомобілів.

Згідно з новими ініціативами, тимчасове використання їх протягом року можливо тільки за умови реєстрації в 10-денний термін після перетину кордону.

Нагадаємо, в Україні з'явилася ціла мережа спеціальних викрадачів, які спеціалізуються тільки на "вилученні" авто на європейських номерах.


Як писав раніше Знай.ua, у разі легалізації автомобілів на європейських номерах, більша частина їхніх власників буде позбавлена можливості отримувати комунальні знижки.


Також Знай.ua писав про те, що авто з іноземною реєстрацією переважно перебувають на території України в режимі тимчасового ввезення.