Скандальний керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв вважає, що для населення недостатньо підняли тарифи на газ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Коболєв відзначив, що компанія лише вітає рішення уряду про збільшення ціни на газ для населення, адже воно дуже важливе для продовження кредитної програми з МВФ. Однак Коболєв переконаний, що попри зростання, ціна на блакитне паливо в Україні істотно нижча за європейську ринкову.

"Паралельно з процесами в Україні, є процеси, які відбуваються на ринку газу в Європі, які для нас є, фактично, еталоном ринкової ціни. На цьому ринку недавно відбулося суттєве зростання ціни. Те підвищення, що нині відбулося, істотно нижче за європейську ринкову ціну газу, яка повинна бути в Україні", - зазначив Коболєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У мережі відразу ж обурились таким словам Коболєва, адже рівень життя в Україні та у Європейських країнах неймовірно різний, зарплати неспівмірні.

Інші ж відзначають, що така позиція чиновника цілком зрозуміла судячи з його зарплатні, яка за неофіційною інформацією складає близько 2 мільйонів гривень.

Разом з тим варто відзначити, що премії - це, звичайно, річ потрібна та хороша. Однак, коли їх отримують державні службовці з однойменного бюджету - це погано. Все таємне - стає явним.

Шевченківський суд столиці оштрафував голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову надати депутатові Верховної Ради Сергію Власенкові інформацію зі списком "одержувачів" премій за перемогу в Стокгольмському арбітражі над Газпромом.

Так, ще в серпні апарат українського парламенту склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності в зв'язку з тим, що глава Нафтогазу надав неповну відповідь на депутатський запит Власенка.

Суд встановив, що у відповіді Коболєв не надав запитувану інформацію на питання про правову підставу для виплати премій, а також про перелік осіб, щодо яких правління компанії прийняло рішення про виплату премій у зв'язку з перемогою в арбітражі.

У зв'язку з цим суд визнав Коболєва винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення і наклав на нього штраф на користь держави в розмірі 1 700 грн. Також суд постановив стягнути з Коболєва судовий збір в розмірі 352 грн.

Нагадаємо, українці в 2019 році з власної кишені оплатять комунальні "перемоги".

Як повідомляв "Знай.ua", експерти пояснили, чому МВФ точно осипле українську владу мільярдами, а українців боргами.

Також "Знай.ua" писав, на скільки МВФ з Гройсманом "нагріють" українців.

Експерт з енергетики пояснив, чим загрожує відтермінування збільшення ціни на газ