Уряд України у ході переговорів із МВФ досяг домовленості про підвищення цін на газ.

Ціни буде підвищено до рівня імпортного паритету до 2020 року. Однак, за словами урядовців, цінових стрибків не буде, і процес буде реалізовано поступово.

Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час прес-конференції.

Андрій Коболєв

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Є попередній компроміс, якого уряд досяг з МВФ. Темпи зараз обговорюються", - повідомив він.

За словами голови "Нафтогазу", питання ціни на газ є ключовою позицією переговорів з місією МВФ, які ведуться наразі в Києві.

У той же час Коболєв заявив, що не зовсім впевнений, що озвучені ЗМІ цифри підвищення ціни на першому етапі, які становлять 23,5-25%, вірні.

Варто додати, що ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про повну готовність до такого кроку.

Гройсман
Гройсман

Українська сторона взяла на себе відповідальність відмовитися від спеціальних зобов'язань із продажу природного газу за зниженою ціною населенню та перейти до ринкових цін. Однак влітку та восени 2017 року уряд відмовився від їх виконання.

Нагадаємо, український уряд сформував проект держбюджету на 2019 рік та направив його до парламенту для подальшого погодження та затвердження.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Варто зазначити, що прем'єр Володимир Гройсман розповів деякі подробиці про новий бюджет. Так, схвалений документ передбачає збільшення фінансування безпеки і оборони країни на 31,5 млрд грн. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Кабміну.


Як писав раніше Знай.uа, не зважаючи, що початку опалювального сезону залишився місяць, більшість міст не готові дати тепло в оселі українців.

Комуналка

Про це повідомляють пердставники Мінрегіону.

Так під загрозою зриву опалювального сезону опинились міста на Київщині, зокрема, смт. Коцюбинське, а також місто Сміла на Черкащині та місто Шепетівка Хмельницької області.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку


Також Знай.uа писав про те, що український уряд та представники Міжнародного валютного фонду обговорюють варіант запуску нової програми фінансової допомоги.