День Організації Об'єднаних Націй (День ООН)

Цей день відзначають щороку 24 жовтня, а проголосили його в 1947 році на честь річниці вступу в силу Статуту ООН в 1945 році. Цей день повинен бути міжнародним святом, а для держав-членів - державне свято. ООН створили, щоб підтримувати і зміцнювати міжнародний мир, безпеку та розвивати співробітництво між країнами. Зараз в ООН входить 193 держави і кожна з них член Генасамблеї ООН. У цей день серед святкових заходів зустрічі і збори, круглі столи, виставки. За традицією Генеральний секретар ООН звертається до товариства світу з посланням, а в залі Генасамблеї проводиться міжнародний концерт.

Всесвітній день інформації про розвиток

Цей день заснували резолюцією Генасамблеї ООН в 1972 році. Мета дня привернути увагу світової громадської думки до того, що існують проблеми розвитку і необхідно зміцнювати міжнародне співробітництво, щоб вирішити їх.
Засоби масової інформації теж грають дуже помітну роль в цих питаннях, так як часто формують думку суспільства. Як вважають члени ООН, головним завданням ЗМІ - надати об'єктивну і точну інформацію без втручань цензури. Представники різних країн зможуть будувати конструктивний діалог і аналізувати ситуацію, щоб вирішити проблему, тільки в тому випадку, якщо будуть володіти достовірною об'єктивною інформацією.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Собор преподобниx старців Оптинських.
  • Апостола від 70-ти Філіпа.
  • Ікони Божої Матері "Вододательніца".

Філіппова канитель

У цей день починалася канитель, тобто бруд і бездоріжжя на дорогах. Але справами все одно займалися, возили зерно на млин для крупи і борошна. Велике значення мав лід і сніг, по ним судили про прибуток. Якщо земля була сира, а сніг не розтанув, то навесні буде хороший дохід. А якщо замерзла річка, то щоб поліпшити свій фінансовий стан треба походити по льоду.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Анатолій, Антон, Зінаїда, Іларіон, Йосип, Ісак, Лев, Макар, Мойсей, Феофан, Філарет, Філіп

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що скоро в Україні час переводять. Не забудьте дізнатися як, коли і навіщо.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що на Запорізьку область обрушилася втрата врожаю і важкі хвороби.