В Україні, навколо мовного питання, спалахнули активні дискусії.

Як відомо, до другого читання мовного законопроекту буде подано поправку про поступове введення мовних квот для друкованих ЗМІ, в яких буде можливість перейти з російської на українську мову.

Вже дуже скоро країна може залишитися без єдиного російськомовного національного видання, причому "російськомовні" регіони винятком не станут.

Уряд передбачає, що для такого "переходу" знадобиться від 2 до 5 років, так як на Півдні та Сході України преса в основному видається російською мовою.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Думки українців з цього приводу традиційно розділилися. Перша половина активно підтримує ініціативу, а друга переконана - це лише відволікаючий маневр перед виборами.

«Хіба це головне?????? Повний тупізм!!!! Дайте нормально жити!!!! Б@@ ь війна,діти гинуть!!! Яка різниця хто якою мовою розмовляє??? Я навіть не помічаю хто якою розмовляє, головне яка людина!!!», «Відверто задрали ви вже своєю мовою!Більш насущні проблеми,вас не хвилюють?», «Краще б покращували добробут народу, розумники народні», - пишуть в мережі.

Деякі українці глибоко переконані, що всі друковані видання в країні повинні видаватися виключно українською мовою.

«А це хіба нормально, що зараз не можна купити газету на українській мові?!», «Для адекватного українця з початком війни повинна була закінчиться російська мова»,«Російськомовні знову про гроші та ковбасу! Вивчіть мову, а потім радьте, як в Україні жити. Для Української це головне питання! Кому не подобається українська культура — вперед! В Московії давно немає жодного українського дому, ресторану, кіно і газети. Там і опалення для вас буде найкращим», — пишуть користувачі соціальних мереж.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 жовтня, російська мова офіційно позбулася статусу регіональної в Херсонській області. Таке рішення ухвалили в міській раді: на голосуванні 33 з 38 депутатів проголосували "за". Троє з "Опозиційного блоку" утрималися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Порошенко навмисно розколює країну, спекулюючи на мовному питанні.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що "Інтер" починає качати мовну повістку, дух кремлівської пропаганди витає в ефірі, українці в люті.