На Рівненщині в одній із місцевих шкіл педагог жорстоко покарав учня за звичне для кожного з нас вітання "Слава Україні!". Яке порушення побачили в словах хлопця – невідомо, адже нічого кримінального він не вчинив.


8-класник поскаржився, що вчитель взяв його силоміць за вухо, розвернув обличчям до дошки, так, аби це бачив весь клас, і наказав так стояти протягом всього уроку. Хлопець впевнений: так він поплатився за патріотизм, хоча його звинувачують в іншому: мовляв, спровокував "зайвий шум":

"Я стояв там. Учитель зайшов в клас, я з ним привітався: "Слава Україні". Далі я тут став, і він мене взяв за вухо. Тут поставив. І тут я простояв половину уроку. Ну, я думаю, за що так мене поставив, я ж нічого такого поганого йому не сказав, що не образив ", – розповів школяр Іван Огородник.


Учень одразу після того, як прийшов додому, розповів усе мамі, Іванні Ходорчук. Жінка обурилася, адже таке вітання в родині – за честь, прабабусі і прадідусі були вивезені до Сибіру за такі слова, чому дитині повідомляє Politeka:

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Він зрозумів для себе, і діти з класу так само зрозуміли, що "Слава Україні"- це погано. Що не можна говорити, що за нього можна поставити дитину в кут. Учитель не має права штовхати дитини і хапати за руки".


Матір хлопчика знайшла підтримку з боку директора школи Жанни Рудик, та обіцяла у всьому розібратися.

Сам учитель англійської мови Роман Прилуцький називає випадок з Іваном звичайним навчальним процесом. Він стверджує, що провчив хлопця не за патріотичне гасло, а за шум на перерві:

"Іван по коридору бігав, кричав "Слава Україні". Не знаю, він до мене звертався, чи ні … Він був на перерві, і в мене під ногами опинився, коли я заходив до класу. Я просто його взяв і поставив. Я не пам’ятаю, я за вухо брав, чи ні, я навіть не звернув уваги".


Дивіться: Восьмикласник звинувачує вчителя у покаранні за "Слава Україні"


Нагадаємо, ученицю принизили перед класом за бідність її батьків.
Як повідомляв Знай.ua, українського воїна покарали за правду з передової.
Також Знай.ua писав, депутати проголосували за відмову від російської мови.