У п'ятницю, 19 жовтня, російська мова офіційно позбулася статусу регіональної в Херсонській області.

Таке рішення ухвалили в міській раді: на голосуванні 33 з 38 депутатів проголосували "за". Троє з "Опозиційного блоку" утрималися.

Резонансний закон "Ківалова-Колесніченка" наділяв російську мову статусом регіональної, тим самим дозволяючи співробітникам міських органів самоврядування користуватися нею на офіційному рівні. Разом з тим у минулому лютому Конституційний суд визнав закон неконституційним.

Окрім Херсонщини, статус регіональної російська мова втратила і в Миколаївській області: таке рішення підтримав Миколаївський суд.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Скандальна Ніцой не змогла викликати таксі через свою мову

Скандальна українська письменниця Лариса Ніцой, яка вже не один раз висловлювалася з приводу мовного питання в Україні, залишилася незадоволена службою таксі. Як повідомила дитяча письменниця, її обурила служба таксі в Чернівцях. Виявилося, що жінка намагалася замовити машину, але їй відповіли не так, як вона цього хотіла.

Від російської мови офіційно відмовився Львів

Львівська обласна рада ухвалила рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. Про це повідомляє zik.ua. Наголошується, що на обласній сесії 18 вересня за відповідне рішення проголосували 57 депутатів.

Нагадаємо, гніздо "російського світу" засікли в школі під Києвом, скрізь орли і триколори.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Береговому українцям масово видають угорські паспорти, а ті у відповідь вголос присягають на вірність Угорщині.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що українським школярам пропонують замість супергероїв російських царьків. В одному з книжкових магазинів Ужгорода спалахнув гучний скандал.