Після отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом, громадяни нашої країни почали більше подорожувати, хоча частіш за все далеко не їдуть. Дані щодо наппулярніших напрямків злили мобільні оператори.

Так, за інформацією, опублікованому на офіційному саті Міністерства екомномічного розвитку, за перше півріччя 2018 року інші країни відвідали 17,3 мільйона українців.

подорож

Більше року тому українці отримали можливість подорожувати в 90 країн світу без віз. Тим не менш, найчастіше українці не виїжджають далеко за межі батьківщини і обмежуються поїздками в сусідні країни: Польщу, Росію, Угорщину, Молдову, Білорусь, Румунію, Словаччину. Частка виїздів в ці держави становить близько 60% усіх подорожей жителів України за кордон. Серед більш відвідуваних країн, що не межують з Україною, популярними стали Чехія (4,9% від загальної кількості виїздів), Туреччина (4,1%), Німеччина (4,1%) і Єгипет (3,3%).

аеропорт

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За цей же період наша країна прийняла всього 9,6 мільйонів іноземних гостей. Такі дані оприлюднили мобільні оператори, які зафіксували іноземні мережі.

Найчастіше іноземці приїжджали в Київську область — 1,8 мільйонів абонентів; Львівську — 1,5 мільйонів абонентів; Закарпатську — 800 тисяч абонентів; Одеську — 600 тисяч абонентів; Харківську — 500 тисяч абонентів. Варто враховувати, що статистика не бере до уваги унікальних користувачів мобільного зв'язку.

Втім серед приїжджих можуть бути українці, які живуть чи працюють за кордном, а тут користувалися сім-картами інших країн.

Внутрішній туризм

Найбільше приваблює туристів як українських, так і іноземних Київська та Львівська області. Також гарні показники відзначили у Житомирській, Полтавській та Черкаській областях.

Європа

Нагадаємо, у безвізового режиму окрім плюсів знайшлися й суттєві складнощі, про які нас ніхто раніше не попереджав. Так, заробітчани масово скаржаться на несподівані проблеми при перетині кордону.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали правила поїздок до країн Євросоюзу потягами.

Також Знай.ua писав про те, що українцям нагадали про зміни правил поїздок у Шенгенську зону.

Дивіться: Що найбільше приносить задоволення українцям