Генпрокурор Юрій Луценко витратив 50 тисяч євро за відпочинок на Мальдівах разом зі своєю сім'єю. Пізніше він переконував, що це середньостатистичний відпочинок середньостатистичної української сім'ї. Однак, насправді реальність дуже далека від уяви генпрокурора.

Про те, скільки насправді витрачають українці за кордоном, йдеться у випуску програми "Вєсті. UA".

84 354 – таку кількість покупок картами зробили українці в Польщі

Це 11% від усіх покупок українців в світі, які були оплачені картами.

Середня сума транзакції 638 гривень. Загалом, це 54 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

У п’ятірку країн-лідерів за кількістю трансакцій увійшла і Росія – 5%.

Безперечним лідером за обсягами покупок, оплачених картою залишається Італія. Частка карткових розрахунків за обсягами в цій країні склала 15% від загальних витрат українців за кордоном.

Середня сума угоди на Апеннінах (гори в Італії) – 4160 гривень.

У Франції українці в середньому витрачали 3,4 тисячі гривень. Далі йдуть Німеччина (2,9 тисячі) і Іспанія (2,2 тисячі гривень).

А тим часом чеський уряд погодився вдвічі збільшити число дозволів на прийом працівників з України.

Це означає, що з наступного року працевлаштуватися в цій країні зможуть 40 тисяч громадян України.

Ініціаторами змін виступили чеські фірми і компанії, які отримали урядову підтримку.

Коли квоти збільшать, то загальний дохід державного бюджету Чехії від їх працевлаштування може досягти 10 мільярдів крон. Це близько 430 мільйонів доларів.

Щорічно польські роботодавці пропонують українцям спокусливі умови праці і гроші, проте на ділі все може виявитися не так спокусливо.

Зіткнутися з обманом можна вже при пошуку роботи через агентства. Особливо негативно зарекомендували себе агентства праці, які пропонують кандидатам заплатити за допомогу в отриманні вакансії, а виявляється, що такого роботодавця не існує або запропонована робота зовсім не та, на яку розраховували.

Нагадаємо, у мережі з'явилося фото аферистки, яка відправляє українців на роботу за кордон.

Люди, які скористалися послугами цієї горе-помічниці, застерігають інших не попастись на цей обман. Повідомляється, що аферистка обіцяє допомогти з працевлаштуванням в Чехії.


Як повідомляв портал "Знай.ua", у Франції вбили українця-заробітчанина. 29-річний Василь Штанграт зник безвісти 8 вересня, а тіло його знайшли 2 жовтня.

Також "Знай.ua" писав, українські заробітчани в Росії все частіше стають жертвами торгівлі людьми.