Публічне приниження замість свята – таку "подяку" отримала нещодавно учениця харківської школи. Про те, що дитину позбавили шматка торта, бо мама вчасно не здала на нього коштів, відомо вже всій країні. Цей гучний скандал почав обростати новими подробицями.


Скандал у школі Харкова: за що принизили дитину?

Цим зараз займається спеціальна комісія, в закладі тривають масові перевірки, батьків скликали на збори. Дехто з присутніх зазначав: не потрібно вплутувати дітей у фінансові питання. Учениця, яку перед всіма залишили без солодкого, а потім почали погрожувати повідомленнями, досі не може оговтатися:

"На шостий урок винесли торт. Я не знала, я думала, що це на весь клас. Але коли наливали сік, мені сказали, що у тебе торта не буде, тому що не заплатили гроші за ... ну, 50 гривень ", - згадала Діана Андронова.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Однокласники не підтримали дівчинку, знімали її плач на телефони, попросилася піти додому, школярці цього ніхто не дозволив.

"розділили на тих людей, які здали на цей захід. Ваша дівчинка дійсно попросила у мене дозволу вийти, піти додому. На що я їй сказала, що я не маю на це ніякого права" , - стверджувала Наталія Толяренко, голова батьківського комітету.

На зборах говорили, що солодкого вистачило б на всіх, але батьки Діани після такого не будуть здавати у фонд класу вже ні копійки, зі зрозумілих причин:

"Принципово перестали здавати. Звіту ніякого не було. Коли попросили звіт, принесли, що там якісь папери закуповують. Але ми ж розуміємо суму", - пояснила мама Діани, Тетяна Блінова.


У свою чергу, голова батьківського комітету додала, що для проведення позакласних заходів необхідні гроші, які збираються батьками.

"Я вважаю, що в школі проходить не тільки навчання, а й виховання. Виховання має на увазі під собою проведення позакласних різних заходів. Але це все вимагає витрат, в тому числі і фінансових", - заявив Михайло Мусатов, керівник шкільного батьківського комітету.

школа
школа


Перед дівчинкою таки вибачилися – можливо, не останню роль зіграв розголос у ЗМІ:

"прошу вибачення у батьків Діани. Я поступила, можливо, не толерантно. Але, ви мене вибачте, ви підійдіть, будь ласка, в магазин і запитайте - вам безкоштовно торт дадуть?" - пояснила Наталія Толяренко.


Чиновники стверджують, що принципова позиція батьків Діани - не привід знущатися над дитиною.

"Ми не тільки дитину образили. Ми взагалі навчили і інших дітей, як неправильно поводитися. Цей такий негативний виховний був момент для всього класу", - підкреслила Тетяна Пилаєва, начальник управління освіти Слобідського району Харкова.

Директор, до слова, перебуває у відпустці, а от вчителям, які проігнорували цей кричущий випадок, загрожує звільнення.


Дивіться: Скандал у школі Харкова


Нагадаємо, з'явилася повна інструкція, як зупинити незаконні побори батьківських комітетів у школах.
Як повідомляв Знай.ua, дитині зіпсували шкільне свято у Харкові.
Також Знай.ua писав, у столичних школах масово встановлюють камери спостереження.