Грошова застава, як гарантія - ось що пропонують власникам автомобілів на єврономерах, які перебувають на території України в режимі транзиту або тимчасового перебування. Скоро на "євробляхерів" чекає маса змін.

Про це повідомляє "ЕльАвто".

Грошова застава, яка в разі подальшого розмитнення авто буде зарахована в суму необхідних платежів.

авто

Як заявляє народний депутат від БПП, глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, якщо ж власник у визначений термін офіційно не оформить своє авто, то грошову заставу йому не повернуть.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Варто зазначити, що сума застави буде гарантувати оплату митних платежів. Якщо вивезти машину в зазначений термін, гроші повернуть, якщо ж власник прийме рішення розмитнити авто, вони підуть в рахунок оплати мита, акцизу та податку.

євробляха

Новий законопроект депутати планують розглянути наступного тижня.

"Я хочу звернути увагу всіх громадян, як викладені в законопроекті №8488 зміни до статей Митного кодексу 469 і 381. Ми передбачили, що саме є порушенням. Крім того, переміщення громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) в подальшому буде неможливим", – зазначила депутат.

Крім того Южаніна додала, що до власників автівок на єврономерах слід застосувати статтю Митного кодексу про дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів, та призначати штраф у 300% від несплаченої суми.

номери

Нагадаємо, за поточний рік до України завезли рекордну кількість автомобілв на єврономерах. Так, за попередніми даними, на сьогодні таких авто налічується понад півмільйона. Але, за словами Южаніної, кількість може бути набагато більшою - один-два мільйони.

Як повідомляв раніше Знай.ua, журналісти розкрили нову схему ввезення євроблях в Україну.

Також Знай.ua писав, що рішення Верховного суду може стати спасінням для власників євроблях. Проте святкувати перемогу поки що зарано.

Дивіться: Що буде з авто на єврономерах та їх власниками?