Свято граната в Азербайджані

Це свято щорічно проводять в місті Гейчай, яке вважається традиційним центром гранатоводства в Азербайджані. Він проходить як раз під час збору граната. Свято розпочалося ще в 2006 році і завжди проходить з 26 жовтня по 7 листопада. Щоб взяти участь в заходах сюди приїжджають представники державних органів, Члени Міллі Меджлісу, гості з найближчих районів, дипломати. Всіх їх жителі зустрічають з теплотою. Саме місто теж готується до свята. Його намагаються упорядкувати, особливо сади і парки, а вулиці прикрашають.

Спочатку покладають вінки до пам'ятника загальнонаціональному лідеру в парку ім. Алієва. Потім проводять виступи, глави влади вітають район зі святом і розповідають, як важливо проводити такі заходи. Потім всі йдуть до музею Алієва, в оздоровчий комплекс і в інші пам'ятки.

Також проводиться гранатовий ярмарок в центрі міста, де багато хто може спробувати гранатовий сік від Гейчайского комбінату, а також тут дізнаються, як гранат допомагає лікувати різні хвороби. У парку ж виступають спортсмени, фольк-групи, танцюють і співають, а також проводять конкурси з призами. В кінці всіх чекає концерт і феєрверки.

Міжнародний фестиваль джазу в Барселоні

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Це жахливо популярний джазовий фестиваль в усьому світі і одна з найважливіших музичних подій каталонської столиці. Його щороку проводять в жовтні-грудні, так як на думку організаторів, осінь відмінно підходить для джазового заходу, як рас спала спека і в місті меншає туристів. Фестивалі джазу дуже часто проводять в Європі саме восени. Але Барселонський найтриваліший і великий в Європі.
Програма цього фестивалю дуже широка, крім концерту великої кількості зірок, гості можуть взяти участь в майстер-класах, семінарах, творчих вечорах, подивитися кінофільми або піти на фотовиставку по джазової історії.

Православні свята:

  • Іверської ікони Божої Матері.
  • День пісний.
  • Седмієзерної ( "Одигітрія") ікони Божої Матері.
  • Священномученика Карпа Фіатирського.
  • Преподобного Веніаміна Печерського.

Іверська

У православ'ї прийнято відзначати сьогодні свято Іверської ікони Пресвятої Богородиці. Її ще іноді називають вратарниця або воротарка. Ікону вважають чудотворною. Оригінал написав євангеліст Лука і зберігається вона в Іверському монастирі в Греції. Її дуже сильно шанували і на Русі. Їй молилися, щоб допомогла позбавитися від побутових негараздів, і щоб отримати розраду в горі. Ще просили захистити від пожежі і зробити землю родючою. У цей день було прийнято ходити в лазню, а на полицях ставили цілющі трави. Хворі на епілепсію обов'язково повинні були прийти в баню сьогодні.

Іменини в цей день

Веніамін, Інокентій, Короп, Микита, Микола, Трохим

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що Філарет повідомив, коли Україна отримає Томос.