У четвер, 25 жовтня оприлюднили щорічний рейтинг 100 багатих людей в Україні.Його склало видання Новое время. Передає Хвиля.

У своїх руках найбагатші українці тримають 37,5 млрд доларів, що є половиною всього держборгу країни. Видання відзначає, що стан багатіїв зростає у 12 разів швидше, ніж ВВП України.

Вони збільшили швидкість, з якої приростає їх сумарні статки, – з торішніх 33% до нинішніх 43%.

Беззмінний №1 рейтингу – Рінат Ахметов. Завдяки зростаючому попиту на метали його бюджет зріс відразу на 76%, що на 5,3 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Друге місце очолює Віктор Пінчук. Оцінка його заробітку зросла на 87%.

Трійку замикає Вадим Новинський – Смарт-Холдинг, який йому належить, особливо цінний тим, що володіє 25% Метінвесту Ахметова.

№4 — Геннадій Боголюбов. Оцінка його заробітку зросла завдяки гарним показникам неформального феросплавного холдингу Привату.

Варто відзначити, що Боголюбов з Коломойським, контролюють основні активи цього сектора економіки країни.

П'яте місце – Ігор Коломойський.

Завдяки своєму великому феросплавному бізнесу Коломойський, Боголюбов і Олексій Мартинов зуміли відновити свої позиції, незважаючи на те, що в кінці 2016 року втратили свій найбільш публічний актив – націоналізований Приватбанк.

А ось президент України, посів шосте місце в рейтингу. В цьому році капітал Петра Порошенка виріс на 10% і склав 1,1 млрд доларів.

На сьомому місці акціонер холдингу Ferrexpo Костянтин Жеваго. Його бюджет – пряма похідна ціни на залізну руду.

Восьме місце посів Юрій Косюк. Жителі Євросоюзу звикають до української курятини, а мажоритарний акціонер її виробника, компанії МХП, зміцнює свій фінансовий стан.

№ 9 Олексій Мартинов, один з найбільш непублічних бізнесменів України. Метали і нафтопродукти зростають в ціні на світовому ринку і забезпечують зростання його добробуту.

Замикають десятку багатіїв Галина та Олександр Гереги. Більшість людей, що живуть в Україні, хоч раз в житті побували їх клієнтом. Мережа будівельних гіпермаркетів " Епіцентр-К та Нова лінія – найбільша в країні, її магазини добралися вже до райцентрів.

Успіх мережі і аграрного бізнесу родини дозволив їм задуматися про придбання футбольного клубу Карпати.

Нагадаємо, поки ви намагаєтеся вижити на мінімалку, чиновники отримують космічні зарплати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 18 жовтня, Верховна Рада розподілила кошти державної казни на 2019 рік.

Також "Знай.uа" писав, скільки українці можуть заробити в Польщі.