За минулу добу бойовики 17 разів порушили режим тиші, 4 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий отримав поранення.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Об'єднаних сил станом на 7:00 26 жовтня.

"За минулу добу ворог здійснював обстріл наших позицій в районах населених пунктів Золоте, Світлодарськ, Луганське, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутово, Водяне, Лебединське та Широкіно", - повідомили в штабі ООС.

Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Позиції ОС в районі населеного пункту Світлодарськ ворог обстрілював з озброєння БМП та мінометів 120-го калібру. З мінометів калібру 82 мм - по опорним пунктам біля Світлодарська, Луганського та Авдіївки", - підкреслили в прес-центрі.

"4 рази потрапляли під ворожий вогонь позиції ОС в районі Авдіївки. З початку доби ворог використав для обстрілу гранатомети і стрілецьку зброю, а під кінець - додав ще й міномети калібру 82 мм. Війська, які обороняються, тримають ситуацію в цьому районі під контролем і готові до реагування на різкі зміни в обстановці", - повідомили в штабі.

Окупанти також обстрілювали українські опорні пункти на Маріупольському напрямку - неподалік Павлополя і Широкіного.

"У всіх випадках відкриття вогню противником, приймаються адекватні заходи, в тому числі і превентивні", - запевнили українські військові.

За даними розвідки, за минулу добу знищений 1 і поранено 5 бойовиків.

"З початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, однією з основних завдань російської влади стає призначення на керівні посади "ЛДНР" так званих "ботаніків", які будуть зобов'язані інтегрувати Донбас до складу України.

Зокрема, він підкреслив, що за останні місяці проросійські сили всередині України значно активізували свою роботу.

Нагадаємо, "кухар Путіна" організував вбивство одного з ватажків "ЛДНР".

Як повідомляв "Знай.uа" українські вояки гідно відбили підлі атаки окупантів, бойовики рахують втрати.

Також "Знай.uа" писав, що після зачисток Донецька свита Захарченко опинилася на підвалі "ДНР".