Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України.
Про це він заявив в інтерв'ю Foreign Policy, повідомив "Голос Америки".

Олександр Хуг
Олександр Хуг

При цьому Хуг визнав, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської Федерації, але, за його словами, "таку форму можна купити де завгодно".

У той же час, на пряме запитання про те, якою є позиція ОБСЄ про втручання Росії у події на Сході України Хуг відповів:

Олександр Хуг
Олександр Хуг

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання - ред). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають та в'їжджають в Україну по брудних дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону".

Також за словами Хуга, який в цьому місяці залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній з ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконне перетинання кордону та опублікувати відповідне відео.

"Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включаючи військове электронне озброєння. Ми також говорили зі взятими в полон українською армією полоненими, які заявляють, що вони служать в російській армії і при ротації беруть участь у військових діях в Україні", - заявляє Хуг.

"Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших - але також Росії", - зазначає Хуг.

Раніше ми писали, що заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, який покидає свою посаду 31 жовтня, вважає, що війну на сході України можна зупинити "протягом однієї години".

Про це він заявив в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки". За його словами, воєнну частину конфлікту можна припинити за годину. Однак, це ще не означає кінець війні, тому що на повне завершення піде набагато більше часу.

Нагадаємо, Хуг висловив свою думку про долю Донбасу.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", заступник голови ОБСЄ кидає Донбас.

Також портал Знай.ua писав, що Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США.