Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США. Про це він повідомив в інтерв'ю російському радіо "Ехо Москви", відповідаючи на питання про те, що знає США про присутність російських регулярних військ в Україні.

"Що б я не сказав, мені відразу заперечить хтось, кому не подобаються ті або інші цифри, але дозвольте мені зазначити, що ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжки командування, види військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", – заявив спецпредставник Держдепартаменту США.

Курт Волкер

У той же час, Курт Волкер визнав, що його країна в деяких випадках діяла подібним чином в ході американських військових операцій. Однак в ситуації з Росією на Донбасі більшу частину її сил складають контрактники, фінансування яких здійснює саме РФ.

"Я буду відвертим: США діяли таким же чином в інших місцях, де ми використовували підрядників як доповнення до військових операцій США, і в цьому випадку склалася така ж ситуація. Здійснюється безпосереднє російське командування і управління через ланцюг командування, включаючи регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", – підкреслив Волкер.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Курт Волкер

Відзначимо, що напередодні Курт Волкер порівняв дії і ведення політики президентами Росії і України Володимиром Путіним і Петром Порошенком. Так, Волкер заявив, що Путін прагне до влади всередині країни і впливу за її межами, а Порошенко справді хоче щось зробити для своєї держави.

Нагадаємо, НАТО назвав єдиний спосіб порятунку Донбасу, і Путіну він не сподобається.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на Донбасі вперше застосували страшну зброя, ОБСЄ знайшли шокуючі докази.

Також портал "Знай.uа" писав, що британський міністр терміново прибув на Донбас.