Посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні покидає Олександр Хуг.

Цю інформацію він повідомив в інтерв'ю російському виданню.

Хуг пояснив причину свого відходу тим, що працювати в ОБСЄ можна не більше десяти років.

"ОБСЄ не кар'єрна організація, працювати в її структурах можна не більше десяти років. Я досяг цієї межі і тому покидаю свою посаду" Олександр Хуг

Олександр Хуг
Олександр Хуг

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Заступник голови місії ОБСЄ розповів, що термін його повноважень закінчується 31 жовтня. Хто замінить Хуга на посаді поки невідомо.

"Це рішення буде прийматися керівництвом ОБСЄ, і я не можу його коментувати. Потрібно почекати, поки нова людина вступить на посаду" Олександр Хуг

Олександр Хуг
Олександр Хуг

Нагадаємо, заборонені види озброєння, якими РФ в останні роки буквально нафарширувала Донбас, все частіше знаходять у різних куточках окупованого регіону. Днями спостерігачі ОБСЄ вперше виявили на Донбасі зразки різних типів реактивних гранат.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували фрагменти різних типів реактивних гранат які були розкидані просто на дорозі Т1316 в районі ділянки розведення сил в Золотому Луганської області.

За попередніми даними, перебуваючи на південному краю ділянки розведення в районі Золотого, спостерігачі чули близько 10 пострілів зі стрілецької зброї в 3-5 км на північний схід. За оцінкою, стрілянина відбувалася за межами ділянки розведення.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Росії потрібно "провести вибори" на тимчасово оккупрованных територіях Донбасу, "щоб навести порядок", - заявив Борис Гризлов - представник РФ на засіданні тристоронньої контактної групи, що зібралася в Мінську.