Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, який покидає свою посаду 31 жовтня, вважає, що війну на сході України можна зупинити "протягом однієї години".

Про це він заявив в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки". За його словами, воєнну частину конфлікту можна припинити за годину. Однак, це ще не означає кінець війні, тому що на повне завершення піде набагато більше часу.

Так, за його словами, важким, але негайним завданням буде, наприклад, розмінування територій. А от відновлення зруйнованих територій та відродження економіки в Донбасі розтягнуться на тривалий час.

Але тим часом навіть під час затишшя тут від мін гинуть діти, підкреслив Хуг. Він зазначив, що часто випадки загибелі цивільних навіть не потрапляють у випуски новин.

У той же час заступник голови СММ ОБСЄ уникав визначень, яка сторона більше вдається до порушень, адже, за його словами, це не допомагає вирішувати завдання, які стоять перед ним. Він підкреслив, що кроки до припинення конфлікту повинні бути "дзеркальними".

"Ми бачили колони техніки військового зразка, які в'їжджали на територію України і виїжджали. Ми бачили сліди важкої техніки, що вели до неконтрольованого ділянці кордону з Російською Федерацією. Ми розмовляли з полоненими в українських збройних силах, які говорили, що вони служили в російських військових підрозділах, які брали участь в боях, перебуваючи в Україні в системі ротації ", - зазначив Хуг.

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії підкрелив, що не пропонує вимагати від українського уряду односторонніх поступок – за його словами, це не допоможе швидшому досягненню миру.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Олександр Хуг покидає посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Хуг пояснив причину свого відходу тим, що працювати в ОБСЄ можна не більше десяти років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США.

Також "Знай.ua" писав, мінські переговори зайшли у глухий кут