У цього дня можуть бути різні назви, ще одна з них - Параскева -П'ятниця, але тільки в тому випадку, якщо цей день припадає на п'ятницю. Також його називали в залежності від погоди, діяльності людини, в основному домашньої жіночої роботи. Якщо на вулиці було дуже брудно, то свято називалося Грязнихой, іноді Порошинки, так як випадає сніжна пороша.

Часто в цей день жінки одягали свої кращі лляні сукні і виходили на вулицю, щоб похвалитися, які вони майстрині.

У цей день можна робити все, тільки на Параскеву -П'ятницю не можна прясти. А хто не послухається і сяде за прядку, той скоро втратить зір. Якщо жінка народжується на Параскеву П'ятницю, то у неї буде високий зріст, чоловічий характер, вона не може виносити заперечень.Такі жінки живуть довго в працях і турботах. Хоча ці жінки зазвичай не дуже гарні, але душа їх «як ранок в Христове свято»

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

День добре підійде для будь-якого починання, але найкраще присвятити його родині. Ще сьогодні потрібно постаратися вирішити найважливіші проблеми, залагодити конфлікти і знайти способи для взаєморозуміння. Також цей день може принести багатство. Отже, дотримуйтеся будь-яких прикмет про гроші. Що сьогодні потрібно обов'язково зробити, так це надіти річ ручної роботи.

Люди, які народилися сьогодні всього доб'ються в житті, але в зрілому віці. Щоб стати щасливими їм доведеться багато працювати. Їх камінь талісман - топаз.

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що Філарет повідомив, коли Україна отримає Томос.