Чи впливає перехід на зимовий час на здоров’я людини – тема вічна. Однак, не маожна сказати, що не впливає зовсім, це все міфи. Більшість лікарів готові сперечатися з працівниками енергозабезпеченння, і вони наводять цілком обґрунтовані факти.

Про це пише Politeka.

Цю маніпуляцію проводять з метою економії електроенергії. Така традиція існує у сотні країн по всьому світі. Здавалося б, досить блага думка, але медики продовжують твердити про шкоду таких змін.

Незліченні дослідження щодо впливу переведення стрілок годинника на організм людини, регулярно проводять в багатьох країнах світу. Практично усі результати подібних дослідів зводяться до єдиного висновку: порушення звичного режиму організму негативно позначається на роботі багатьох органів. Але масштаб "катастрофи" залежить виключно від фізичного здоров’я.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Доведено, що внаслідок переведення стрілок помітно збільшується кількість загострень таких захворювань, як гіпертонія, остеохондроз і артрит.агато людей у цей період приходят до лікарів з однаковими скаргами. Здебільшого, вони описують такі симптоми: сонливість, підвищена стомлюваність, порушення сну і дратівливість.

Коли переводити стрілки годиника

Перехід на зимовий час в 2018 році пройде в ніч на 28 жовтня. О 4 годині ранку не забудьте перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Переведення годинника на зимовий час затверджений постанoвленіем уряду № 509 oт 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Традиційно перехід на зимовий час на території нашої країни відбувається в останню неділю жовтня, перехід на літній час – в останню неділю березня.

Цієї осені це буде в ніч на 28 жовтня.

Уперше люди почали переходити на літній та зимовий час у Німеччині за часів Першої світової війни.

Нагадаємо, Євросоюз вирішив відмовитися від переведення годинника. Чи послідує за ним Україна?

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, скільки вони відпочиватимуть в грудні.

Також Знай.ua писав, що в уряді заявили, що в Україні не має жодних економічних обґрунтувань переходу на літній і зимовий час. Влада розглядає можливість відмовитися від цієї традиції.