Місія ОБСЄ на Донбасі не спілкується з українськими журналістами.

Про це йдеться на сайті 24 каналу.

Відомо, що члени місії ОБСЄ відвідують весілля проросійських бойовиків.

"Був випадок, коли спостерігач ОБСЄ віддавав честь російському бойовику. З українськими журналістами вони не спілкуються. Коли вони приїздили фіксувати якісь вибухи чи постріли я намагався поставити їм якесь питання, а вони кажуть, що вся інформація є у їхніх документах та звітах", - повідомив журналіст.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте, за його словами, з російською стороною представники ОБСЄ спілкуються, навіть досить часто дають коментарі та добре проводять час разом.

"Вони працюють до шести вечора, якраз, коли починаються обстріли, вони розходяться собі по ресторанах. Гуляють по Крематорску, Сєвєродонецьку і тому обстрілів не бачать", - розповів кореспондент.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ раптово осліпли.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України.
Про це він заявив в інтерв'ю Foreign Policy, повідомив "Голос Америки".

При цьому Хуг визнав, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської Федерації, але, за його словами, "таку форму можна купити де завгодно".

Також за словами Хуга, який в цьому місяці залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній з ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконне перетинання кордону та опублікувати відповідне відео.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що Україна порадила ОБСЄ не підігравати Кремлю.

Україна вдячна представнику ОБСЄ за його відданість справі захисту журналістів, що виявилось у реакції на затримання керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, але навряд чи може називатися журналістом людина, яка отримала медаль Росії "За визволення Криму".

Також "Знай.uа" писав, про те, що Лавров "вивчить", як його бойовики підірвали спостерігачів ОБСЄ.