Обставини загибелі представника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі вимагають вивчення. У вівторок, 25 квітня, це питання будуть обговорювати на зустрічі генсека ОБСЄ Ламберто Заньера в Москві.

Про це повідомив заступник глави зовнішньополітичного відомства країни-агресора Сергій Рябков.

Як зазначив він, РФ оперативно відреагувала на прохання американців передати тіло, хоча, як підкреслив він, цим питанням займалися відповідні "влади і структури" в Луганську.

"Як я розумію, ми дали їм необхідні рекомендації, але це їх рішення, яке ми вітаємо", — так прокоментував заступник Сергія Лаврова заклик США до Росії "вплинути" на "ДНР" і "ЛНР".

За його словами, Лавров відразу ж після трагедії направив співчуття держсекретареві США.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Держдепартамент США закликав Кремль вплинути на підконтрольних йому бойовиків на Донбасі, щоб дозволити ОБСЄ провести розслідування підриву патруля місії.

Нагадаємо, 23 квітня патруль місії ОБСЄ з двох автомобілів підірвався на міні в самопроголошеної "ЛНР", одна людина загинула, ще двоє отримали поранення.

В результаті вибуху загинув американець — співробітник медичної компанії, що працює за контрактом ОБСЄ. Серед поранених - громадянин Чехії і громадянка Німеччини.

Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що ОБСЄ почала розслідування підриву автомобіля патруля СММ в Україні.