На п'ятницю, 29 жовтня, Національний банк України (НБУ) встановив такий офіційний курс долара США до гривні:

1 долар США на 26.10 - 28,34 грн

На 29.10 - 28,27 грн

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 26 жовтня, курс долара впав на 7 копійок, але все одно залишається вище позначки у 28 гривень. Аналітики очікують, що на цьому тижні рівень курсу валюти буде помірним.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що за минулу добу НБУ знову понищил національну валюту, дозволивши долару вирватися далеко вперед.

25 жовтня безготівковий долар подорожчав на 12 копійок, і вийшов на рівень 28,32-28,35 грн./$.

Про це пише UBR.

"Факторами впливу на курсові тренди стали подальше просідання пропозиції на тлі календарного періоду відшкодувань ПДВ і збільшення гривневої ліквідності, що провокує зростання попиту і спекулятивної складової ринку", - прокоментував ситуацію на торгах директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Імпортери і нафтотрейдери активно 25 жовтня скуповували валюту, в той час, як експортери раптово звернули продажу. Через цю диспропорцію долар і дорожчав.

Нацбанк двічі виходив з продажами "американця", щоб згладити курсові коливання і підтримати гривню.

"Вихід Нацбанку на торги з продажем долара послабив зростаючий тренд, але не зламав його", - прокоментував Курінний.

Хоча багато содівались на підвищення облікової ставки НБУ на 0,5% річних (до 18,5%), однак рішення Нацыонального банку по збереженню нацвалюти на колишньому рівні (18%), мало вплинуло на хід валютних торгів.

У зв'язку з цим зросли і готівкові курси "зеленого". В середньому на 10 копійок. Середня вартість валюти на продаж людям склала 28,30-28,40 грн/$, мінімальна - 28,15 грн/$, максимальна - 28,45 грн./$. При цьому викуповували долар у населення в рамках 27,90-28,27 грн/$.

Нагадаємо, експерти зробили прогноз щодо національної валюти на три роки вперед.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у листопаді на гривню очікує незначне поліпшення, але не надовго.

Також Знай.ua писав, як поведе себе гривня під кінець 2018 року.