Постанова Кабінету Міністрів №509 від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України" регламентувала перехід на зимовий час. Зимовий час вводиться для більш ефективного використання світлового дня та економії електроенергії.

28 жовтня, о 4 годині ранку, необхідно перевести стрілки годинника.

Зазначимо, що час потрібно переводити на годину назад. У цьому є свої плюси, адже тепер можна поспати на годину довше.

Переведення часу традиційно здійснюється у вихідні, адже так більшості людей простіше пристосуватися до нового режиму.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, вплив переходу на зимовий час на здоров'я людини – вічна тема. Однак, не можна сказати, що він не впливає зовсім, це все міфи. Більшість лікарів готові сперечатися з працівниками енергозабезпеченння, і вони призводять цілком обґрунтовані факти.

Цю маніпуляцію проводять з метою економії електроенергії. Така традиція існує в сотні країн по всьому світу. Здавалося б, досить добра думка, але медики продовжують твердити про шкоду таких змін.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", годинник переводимо о 4 ранку за київським часом. Час на залізничних квитках вказано з урахуванням переведення годинникових стрілок. Виходить, що якщо поїзд відправляється 28 жовтня в 4 ранку, він відправляється з урахуванням літнього часу. Якщо після зимового.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Україна слідом за Європейським союзом готова відмовитися від традиції щороку переходити на літній і зимовий час. Але в цьому році годинник ще раз переведуть. Це відбудеться, як завжди, в останню неділю жовтня.