Про те, що у в'язницях в'язні проживають далеко не солодке життя було відомо давно всім. Однак днями з'явилися моторошні знімки, які доводять звірячі тортури в українських в'язницях.

Так в чотирьох колоніях Полтавської області прокуратура знайшла зачепи і рогачі, обмотані колючим дротом з гострими металевими шипами, ломи та кувалдами.

"Середньовічні тортури? Ні. Гострі металеві шипи і колючий дріт проти засуджених. Після цього ми хочемо бачити їх на свободі людьми? Після нелюдського поводження з ними?!", - пише прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Перевірка дотримання вимог законів про застосування заходів фізичного впливу, спецзасобів і зброї до засуджених провели у "Полтавській виправній колонії №64", "Божковській виправній колонії №16", "Крюківській виправній колонії №29" і "Надержинщинській виправній колонії №65".

"Всупереч законодавству в приміщенні відділу нагляду і безпеки виправних установ на видному місці зберігаються спеціальні засоби заборонені законом: зачепи, рогач, лом, кувалда і інше. Більш того, зачепи і рогач обладнані рукоятками, обмотані колючим дротом, і обладнані гострими металевими шипами розміром 2 - 3 см", - зазначає Сарган.

Предмети вилучили для проведення ряду експертиз. Законодавством подібні засоби заборонені для використання.

Середньовічні катування? Ні. Гострі металеві шипи та колючий дріт проти засуджених. Після цього ми хочемо бачити їх на...

Geplaatst door Лариса Сарган op Vrijdag 26 oktober 2018

Варто відзначити, Марія Гур'єва, радниця Amnesty International Ukraine і Євген Захаров, керівник Харківської правозахисної групи заявили про відновлення функціонування таємних в'язниць СБУ.

Обов'язок України - офіційне визнання фактів існування "таємних тюрьм СБУ" і прийняття заходів щодо ліквідації подібних установ.

"Замість того щоб належним чином відреагувати на зловживання, українська влада заперечує факти, відмовляє жертвам у встановленні справедливості та перешкоджає ефективному і ретельному розслідуванню серйозних порушень прав людини", - йдеться в опублікованій заяві організації Amnesty International.

Нагадаємо, співробітники Генеральної прокуратури України "провідали" в'язницю "Вінницьке установа виконання покарань №1". Правоохоронці провели позапланову перевірку і виявили факт жорстоко поводження з ув'язненим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бунт в Лук'янівському СІЗО влаштували колишні бійці роти "Торнадо" після спроби правоохоронців розвести їх по різних слідчих ізоляторах.

Також "Знай.uа" писав, у мережі оприлюднили відеоролик з тортурами ув'язненого в одній з в'язниць Росії. Він був знятий за допомогою портативного відеореєстратора, який зобов'язані носити всі співробітники Федеральної служби виконання покарань.