Кабінет Міністрів України оприлюднив на своєму сайті постанову, відповідно до якої ціни на газ для населення будуть підніматися у три етапи.

Зазначена постанова було опубліковано на Урядовому порталі у четвер, проте бізніше її було видалено.

Відповідно до документа, в період з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2019 року ціна на газ для населення буде складати близько 6235,5 гривні без ПДВ та витрат на транспортування і надбавки облгазів.

Разом з ПДВ, витратами на транспортування і надбавками облгазів ціна на газ для потреб населення складаиме 8550 грн за 1 тис куб м, про що зявляв Кабмін раніше.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З 1 травня 2019 року по 31 грудня 2019 року ціна на газ для українців, згідно з розрахунками ЕП, повинна складати близько 9851,66 гривень за 1 тис куб м.

А уже з 1 січня 2020 року "ринкова" ціна на газ для населення за умови збереження показника базової ціни, буде встановлена на рівні близько 12313,85 гривні, згідно з відповідними постановами.

Нагадаємо, раніше були названі нові тарифи та ціна на газ: названо дати та цифри.

Цієї осені уряд Гройсмана опинилася перед складним вибором. Потрібно приймати одне з двох непопулярних рішень - підвищувати тарифи на газ, або відмовлятися від співпраці з МВФ.

Перше рішення вплине на зростаня тарифів на гарячув оду та опалення, друге - на подальшу долю гривні, що автоматично потягне за собою інфляцію, - пише "kp.ua".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що Гройсман повідомив про зниження ціни на газ для українців.

За зміненим тарифом ціна на газ знизиться із 7 тис. 200 грн. до 6 тис. 879 грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, як повідомляє кореспондент УНН.

"Сьогодні ціна на газ, яка поки не була економічно обгрунтована, становила 7200 грн. Відповідно до рішення, яке пропонується розглянути уряду, ця ціна буде зменшена до 6879 грн", - сказав він.

Також "Знай.uа" писав, про те, що газ для українців знову подорожчає.