У ніч на 28 жовтня в Одеській області зафіксували незначні коливання у зв'язку із землетрусом в Румунії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

В українській ДСНС повідомили, що в Румунії в районі гір Вранча в 03:38 (за літнім часом) 28 жовтня на глибині 150 км були зареєстровані підземні поштовхи магнітудою 5,6. Повторних поштовхів не зафіксовано.

"За уточненою інформацією, на території України в Одеській області відчувалися незначні коливання без негативних наслідків", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що в понеділок, 15 жовтня в Азовському морі стався землетрус, це сталося за 58 км від Бердянська Запорізької області. Сейсмологи повідомили, що лихо не принесло істотних руйнувань, але наслідки все ж таки є.

"Наслідків ніяких не було, мешканці багатоповерхівок відчули ці коливання, а приватні одно-двоповерхові будинки нічого не відчули. Все ж це дуже далеко було", — пояснив заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера.

За словами геофізика, землетруси в цьому районі — часте явище, так як ці краї відносяться до потужного сейсмоактивного поясу нашої планети, який тягнеться від Азовських островів через все Середземне море на Кавказ і далі в бік Гіндукуш.

Також ми писали, що на італійському острові Сицилія стався землетрус магнітудою 4,8.

Про це повідомляє агентство ANSA і портал Мeridio News.

Зараз вже відомо, що епіцентр підземних поштовхів знаходився в комуні Санта-Марія-ді-Ликодия і глибині більш ніж 9 км.

Також відомо, що підземні поштовхи були відчутні і в інших сицилійських містах, зокрема в Сіракузах, Мессіні, а також у комуні Енну. Жителі цих міст відзначають, що в цілому землетрус тривав близько хвилини.

Нагадаємо, страшний землетрус накрив мирне місто, більше десятка загиблих.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, вчені попередили українців про жахливі наслідки землетрусу в Азовському морі.

Знай.uа повідомляв, що в мережі показали, що залишилося від Індонезії. У мережі показали наслідки страшної катастрофи.