Саудівська Аравія має намір судити підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашкаджи на своїй території. Про це розповів міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр, передає РИА Новости.

"Вони були затримані в Саудівській Аравії, слідство щодо них йде в Саудівській Аравії, і вони будуть засуджені в Саудівській Аравії", - заявив він.

Поворот у справі вбитого журналіста: Саудівська Аравія визнала головне

За його словами, саудівська влада має намір оприлюднити результати розслідування і запевнили, що всі винні в трагедії будуть покарані.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

26 жовтня стало відомо, що Туреччина підготувала вимогу про екстрадицію з Саудівської Аравії 18 підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста. На думку Анкари, країна володіє можливостями для здійснення правосуддя, а турецький суд буде відкритий для іноземних спостерігачів, щоб забезпечити прозорість процесу.

Тіло вбитого Хашкаджи виявили в колодязі на території саудівського генконсульства в Стамбулі, куди він відправився 2 жовтня, щоб отримати папери, необхідні для розлучення. Саудівська Аравія підтвердила смерть журналіста через 18 днів. Влада заявила, що Хашкаджи загинув у результаті конфлікту на території генконсульства. Анкара переконана, що вбивство було жорстоким і спланованим. За даними ЗМІ, перед смертю журналіста піддавали тортурам.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Туреччина почне судовий процес у справі про вбивство журналіста The Washington Post Джамала Хашкаджи у разі, якщо Саудівська Аравія зазнає невдачі. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кадри відеоспостереження зафіксували, як саудівський "двійник" Хашкаджи ходить по вулицях у його одязі після його смерті.

Також "Знай.uа" писав, що колеги вбитого журналіста The Washington Post Джамала Хашкаджи не взяли пояснення влади Саудівської Аравії про вбивство. Вони звинуватили їх у брехні і приховуванні злочину.