Туреччина почне судовий процес у справі про вбивство журналіста The Washington Post Джамала Хашкаджи у разі, якщо Саудівська Аравія зазнає невдачі. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

"Справа в тому, що злочин відбувся в Стамбулі. Якщо вони (Саудівська Аравія – прим. ред) не будуть цей процес продовжувати, то турецька судова система готова цей судовий процес почати", – зазначив Ердоган.

При цьому міністерство юстиції Туреччини вже проінформувало про це Саудівську Аравію і турецькі власті чекають відповіді.

Ердоган

Ердоган зазначив, що головний прокурор Саудівської Аравії днями прибуває в Туреччину для зустрічі з головним прокурором Стамбула.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

"Ми надаємо значення результатами цієї зустрічі, в рамках цього процесу наші органи безпеки, а також органи розвідувальних служб і судові інстанції дуже інтенсивно роботу проводять", – додав президент.

Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія не має намір екстрадувати підозрюваних у вбивстві журналіста Хашкаджи.

Раніше повідомлялося, що наречена убитого саудівського журналіста Джамаля Хашогги Хатис Ченгіз не прийняла запрошення американського президента Дональда Трампа відвідати Білий дім.

Хашкаджи

Жінка вважає, що поведінка президента США, щодо розслідування вбивства її коханого, не щире.

Крім того, Хатис Ченгіз зізналася в ефірі турецького телебачення, що вважає запрошення спрямованих на вплив на громадську думку в США.

Нагадаємо, наречена убитого Хашогги відмовила Трампу. На її думку, президент США Дональд Трамп поводиться нещиро з розслідування вбивства.

Як повідомляв "Знай. ua", підозрюваний в одязі розгулював Хашкаджи після його смерті. Його зафіксувала камера відеоспостереження.

"Знай. ua" писав, колеги вбитого журналіста Хашкаджи обурені поясненнями Саудівської Аравії. Влада країни запевняють, що він помер у результаті бійки.