Кадри відеоспостереження зафіксували, як саудівський "двійник" Хашкаджи ходить по вулицях у його одязі після його смерті. Про це повідомляє CNN World.

Видеокадри з камер спостереження розмістили CNN.

"Член команди з 15 чоловік, підозрюваний у смерті Джамала Хашкаджи, переодягнувся в його одяг і був помічений камерами відеоспостереження в Стамбулі в той день, коли журналіст був убитий", - розповів високопоставлений турецький чиновник.

У мережі з'явилися ексклюзивні кадри спостереження, які є частиною розслідування турецького уряду, на яких видно людина, яка покидає консульство Саудівської Аравії через задній вхід в одязі Хашкаджи, фальшивою бородою і в окулярах.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Той же чоловік був помічений в одязі Хашкаджи, згідно турецькій справі, у всесвітньо відомій Блакитній мечеті міста через кілька годин після того, як в останній раз журналіст був помічений живим і увійшов в консульство 2 жовтня.

Людина на відео, ідентифікована посадовою особою Мустафа аль-Мадані, імовірно, був одним з тих, кого відправили вбити журналіста під час запланованого приходу, щоб отримати документи для його майбутнє весілля.

Саудівська Аравія представила розповідь про те, що сталося з Хашкаджи. Після декількох тижнів заперечення причетності до зникнення журналіста Саудівська Аравія заявила, що він був убитий в консульстві Стамбула, заявивши, що його смерть була результатом бійки.

У неділю міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр пішов далі і описав смерть Хашкаджи на Fox News як "вбивство" і "величезну помилку". Він також сказав, що вони "не знають, де знаходиться тіло".

За словами турецького чиновника, в удаваному приховуванні, яке пішло за смертю Хашкаджи, 57-річний Мадані, який має аналогічний зріст, вік і будує 59-річний Хашкаджи, був використаний в якості приманки для журналістів.

Високопоставлений турецький чиновник сказав, що відео показало, як Мадані був доставлений в Стамбул, щоб діяти як двійник.

Нагадаємо, звіряче вбивство журналіста в Стамбулі: наречену загиблого взяли під варту.

Як повідомляв "Знай. ua", поки у Генконсульстві розчленовували журналіста, присутнім порадили включити музику.

"Знай. ua" писав, що колеги вбитого журналіста Хашкаджи обурені поясненнями Саудівської Аравії.