Влада Саудівської Аравії розпочала підготовку повноцінної звітності, неофіційно визнавши смерть Джамаля Хашкаджі в консульстві країни в Туреччині. Припускають, що причина всьому – допит, котрий нібито "зайшов занадто далеко".


Вбивство журналіста Саудівської Аравії: подробиці слідства

Джамаль Хашкаджи
Джамаль Хашкаджи


На допиті йшла мова про його викрадення в Туреччині і доставку в Саудівську Аравію.


За даними CNN, керівництво впевнене: залучені в операцію з журналістом "понесуть відповідальність", адже вона "була проведена без дозволу і прозорості".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Джамаль Хашкаджи
Джамаль Хашкаджи


Втім, остаточний варіант доповіді ще не готовий. Колеги зниклого журналіста з WP з посиланням на слідчих з Туреччини пишуть, що раніше в цю країну "для запланованого вбивства" прибула з Саудівської Аравії спецгрупа з 15 осіб, які і ймовірно і вбили Хашкаджі.

Джамаль Хашкаджи
Джамаль Хашкаджи


Як відомо, 2 жовтня 2018 року журналіст Джамаль Хашкаджі прийшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб отримати весільні документи. У дипломатичній установі на нього чекала наречена; за її словами, журналіст так і не вийшов з будівлі.

Турецька влада припустила, що журналіста могли вбити на території дипломатичної місії. У саудитів ці звинувачення спростували.

Джамаль Хашкаджи
Джамаль Хашкаджи


12 жовтня ЗМІ повідомили, що Туреччина нібито володіє аудіо- та відеоматеріалами, які свідчать про те, що Джамаль Хашкаджі був убитий в консульстві. Президент США Дональд Трамп заявив, що Саудівська Аравія понесе "суворе покарання", якщо доведуть, що журналіста вбили в консульстві.


Дивіться: Зникнення журналіста: від саудівців чекають пояснень


Нагадаємо, розумний годинник Apple Watch, який носив саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, зафіксували момент вбивства.
Як повідомляв Знай.ua, в Туреччині проурядова газета Sabah оприлюднила фотографії передбачуваних учасників "загону убивць", які, можливо, причетні до зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи.
Також Знай.ua писав, путінський пропагандист познущався над могилою Бандери.