Колеги вбитого журналіста The Washington Post Джамала Хашкаджи не взяли пояснення влади Саудівської Аравії про вбивство. Вони звинуватили їх у брехні і приховуванні злочину.

"Уряд Саудівської Аравії ганебно і неодноразово придумував одну брехню за одною протягом майже трьох тижнів з тих пір, як Джамал Хашкаджи пропав в їх стамбульському консульстві", - заявив видавець і виконавчий директор Фред Райан.

У виданні The Washington Post відзначили, що Саудівська Аравія не пропонує ніяких доказів і тепер очікує, що весь світ повірить, що Джамал помер у бійці після словесної перепалки. Це, як зазначив, Райан, не пояснення, а приховування.

"Президент Трамп, Конгрес і лідери цивілізованого світу повинні вимагати побачити докази, які піддаються перевірці. Саудівцям не можна дозволити сфальсифікувати рішення, спрямоване проти звірства, яке, мабуть, було направлено вищими рівнями їх уряду", - зазначають у виданні.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Влада Саудівської Аравії при цьому вважає, що журналіста вбили задушливим захопленням ззаду або задушили руками. Проте жодних підтверджуючих доказів не було пред'явлено.

Офіційні особи Туреччини продовжують наполягати на своїй точці зору про те, що тіло Хашкаджи після вбивства в консульстві розчленували.

Журналіст Джамал Хашкаджи зустрів жахливу смерть менше, ніж через 10 хвилин, після того як увійшов в будівлю Генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Чоловік прийшов отримати весільні документи, і більше живим його не бачили.

Нагадаємо, поки у Генконсульстві розчленовували журналіста, присутнім порадили включити музику. Повідомляється, що під час слідчі виявили "певні докази", які свідчать, що там був убитий Хашкаджи.

Як повідомляв "Знай. ua", Саудівська Аравія вперше визнала смерть журналіста.

"Знай. ua" писав, що з'явилися знімки "загону вбивць". Відомий саудівський журналіст, автор The Washington Post Джамаль Хашкаджи зник 2 жовтня.