У понеділок, 29 жовтня, українські військові фінансисти відзначають своє професійне свято - День військового фінансиста. Про історію та традиції цієї дати читайте далі в нашому матеріалі.

День військового фінансиста України 2018: історія свята

Офіційно День військового фінансиста в нашій країні почали відзначати всього 19 років тому – раніше це професійне свято було широко поширене в Радянському Союзі, однак мало іншу назву і відзначалося в інший день.

Цей День було засновано в 1999 році за наказом міністра оборони України. Головна мета дати — підвищення авторитету військовослужбовців, які несуть службу у фінансово-економічних органах, а також зміцнення престижу фінансової служби Збройних сил України в цілому.

Крім того, однією з основних завдань, що стоїть перед військовими, які несуть службу у фінансово-економічних органах Збройних сил України, є виведення грошового забезпечення військовослужбовців усіх родів військ на гідний рівень і створення сприятливих умов для своєчасної виплати їм грошового забезпечення та заробітної плати. При цьому необхідно підкреслити, що фінансування ЗСУ здійснюється повністю за рахунок держави з 1992 року.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

День військового фінансиста України 2018: традиції свята

Традиційно в останні роки відзначення працівників фінансово-економічних органів ЗСУ вітали керівники різних військових відомств і військових підрозділів на всіх рівнях. Також проводяться корпоративи, концерти і офіційні збори, на яких працівникам, які особливо відзначилися, начальство вручає нагороди за «бездоганну службу, прояв розумної ініціативи та високий професіоналізм».

Нагадаємо, що щороку в останню неділю жовтня вся Україна відзначає День автомобіліста і дорожника. В цьому році дата припадає на 28 жовтня.

Як повідомляв портал Знай.uа, 28 жовтня в усьому світі святкують Міжнародний день анімації.

Також портал Знай.uа писав, що щорічно 28 жовтня українці відзначають важливу дату в історії народу — День визволення від фашистських загарбників.