В Україні розгорівся скандал з-за техпаспорта автомобіля. У судовому реєстрі з'явилася справа про арешт автомобіля, VIN-номер якого збігається з даними в техпаспорті.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними.

Власник машини повідомляє, що купив автомобіль разом зі свідоцтвом лише рік тому. При цьому в судовому рішенні йдеться, що поліцейські зупинили машину для того, щоб перевірити його техпаспорт.

Під час перевірки з'ясувалося, що у свідоцтві було зазначено два номери автомобіля. А ось в базі Національної поліції це авто зареєстровано зовсім по іншому номеру.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Це говорить про можливу підробку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу чи шасі (кузова, рами) автомобіля. Власник автомобіля на судовому засіданні зазначив, що є добросовісним користувачем автомобіля марки БМВ-525, який придбав разом з зазначеним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу близько року тому", - зазначається в судовому рішенні.

Машина була видалена і на неї наклали арешт. Зараз власник автомобіля позбавлений права розпоряджатися і використовувати його.

За даними МВС, в 2017 році були підроблені 1201 VIN-кодів на автомобілях. Маються на увазі лише ті випадки, які були виявлені.

Нагадаємо, розвалиться прямо на дорозі: стало відомо, які авто краще не купувати. Потрібно досить ретельно вибирати авто на "вторинному" ринку.

Як повідомляв "Знай. ua, на що йдуть українці, щоб заправити машину, шокує будь-якого європейця. З кожним днем машина для українця з транспортного засобу перетворюється на непосильний тягар.

"Знай. ua" писав про підготовку машини до зими: важливі поради від автоекспертів. Підготувати машину до зими потрібно за кілька тижнів до першого снігу.