З 1 листопада кінцева ціна газу для населення становитиме 8548,92 грн за тисячу кубометрів.

Про це оголосила прес-служба компанії "Нафтогаз".

За інформацією підприємства, ціна у 8548,92 грн за тисячу кубометрів буде актуальною вже з четверга, 1 листопада 2018. Такий тариф дітиме до 30 квітня 2019 року включно.

опалення

А от в кінці опалювального сезону слід чекати наступного підвищення.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нова ціна газу сформована з урахуванням вимог постанови КМУ від 19.10.2018 №867, затверджує нове положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єкти ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", - зазначили в "Нафтогазі".

платіжки

Там додали, що кінцева ціна газу для підприємств теплокомуненерго складе 8361,85 грн за тисячу кубів.

Раніше Кабмін з другої спроби опублікував "газову постанову". Документ передбачає підвищення вартості газу в Україні для населення у три етапи.

Додамо, що Міжнародний валютний фонд вимагає від України ціни за блакитне паливо встановити на рівні ринкових. Таким чином, за рік газ може здорожчати ще на 40%.

Нагадаємо, стало відомо, що процес монетизації субсидій українцям по оплаті житлово-комунальних послуг запуститься з 1 січня 2019 року

Як повідомляв раніше Знай.ua, через подорожчання блакитного палива скоро чекати і зростання тарифів на гарячу воду, опалення, а також і на електрику. Очікується, що тарифи на опалення зросту ть на 17%

Також Знай.ua писав, що у листопаді киянам прийдуть платіжки без субсидій. Проболема у тому, що через збій у програмі "Житлові субсидії" та у зв'язку з внесеними змінами до порядку призначення пільг у квитанціях не буде відображений розмір знижки.

Субсидіантам доведеться спрлатити повну суму, а пізніше їм зроблять перерахунок.

Дивіться: Як стати енергонезалежними та не переплачувати за опалення