З кожним разом все більше і більше українських громадян, які приїхали на заробітки до країн Європейського Союзу, стають жертвами торгівлі людьми.

Про страшні європейські схеми работоргівлі розповіли литовські журналісти, передає портал Рoliteka.

Так, у своєму матеріалі, який отримав назву "Рабство в 21 столітті", журналісти розповіли про бригаду будівельників з України, які потрапили на гачок шахраїв. Заробітчани залишилися в Литві ні з чим: виявилося, що за чотири місяці чоловіки навіть на хліб не заробили.

Журналісти розповідають, що розроблено повноцінну схему, за якою українців регулярно "розводять". Існують посередники, які мають базу даних працівників за спеціальностями та професіями. Коли з'являється замовлення, живих людей просто орендують, іншими словами, здають у рабство.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Найчастіше виходить так, що людина їде за кордон і гадки не має, скільки в результаті отримає. Всі розмови стосовно грошей роботодавець зазвичай веде з посередником і платить йому теж. А посередник у свою чергу потім сам вирішує, скільки відстебнути найманим працівникам.

Критично поширена ситуація - коли людей нібито працевлаштовують у Польщі, а потім відправляють у відрядження, припустимо, в Литву. За фактом виходить, що людина не працевлаштована ні в одній країні, а тому не має жодних гарантій, окрім "чесного слова" від роботодавця. Журналісти відзначають, що часто українці стають жертвами подібних схем через незнання мови, законодавства та через особливості менталітету.

"Українці, на відміну від інших людей, терплять до останнього… і сподіваються, що можливо цей бос виплатить зарплату, може бути все обійдеться, треба тільки потерпіти", – розповіла Христина Мишинене, керівник програми Caritas з допомоги жертвам проституції і торгівлі людьми.

Нагадаємо, в якій країні українські заробітчани живуть найкраще. Стало відомо, в якій країні українці витрачають найбільше грошей.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Польща виставила українок посміховиськом на весь світ. На картинках жінки миють посуд, збирають ягоди, прибирають.

Також "Знай.uа" писав про те, як над українськими заробітчанами знущаються у Польщі. Голова профспілки розповів шокуючі подробиці.