Міжнародний день вегана

Так-так, у веганів теж є свій день. Це свято, до речі, з'явилося відносно давно, в 1994 році. Тоді 1 листопада було 50-річчя веганські суспільства. У цей день багато його представників та інші активісти проводять різні благодійні та просвітницькі заходи, а також інформаційні акції, які присвячені святковій тематиці. До речі, цей день є кінцем місяця вегетаріанської усвідомленості, який починався 1 жовтня.

День всіх святих у західних християн

1 і 2 листопада у католиків - це дні щоб вшанувати пам'ять покійних. В 1 листопада День всіх святих, а 2-го День поминання покійних. У християнстві у сьогоднішнього свята сильні язичницькі корені. 2 тисячі років тому кельти святкували Новий рік, а в його переддень відзначали Самайн. Це символізує перехід до зими вважається містичним і чарівним. В цей день в наш світ приходять сіди. Так називають нейтральних, хоча і іноді і ворожих до людей чарівних істот. А люди можуть і самі відвідати потойбічний світ. Так як межа нечітка, то душі померлих теж можуть повернутися додому і часто вимагають жертовну їжу у живих. Так язичницькі сіди за часів середньовічного християнства стали нечистою силою, яка, нібито виходить лякати звичайних людей. Тому і вважається, що в Хеллоуїн виходять відьми і влаштовують шабаш.

День Мертвих в Мексиці

У Мексиці це практично найяскравіше свято. У нього теж язичницьке коріння від корінних народів, цим віруванням кілька тисяч років. У ацтеків і майя був культ смерті, проводилися ритуали, які повинні почитати померлих, і це займало особливе місце в культурі. Традиції були такими сильними, що навіть після приходу іспанських конкістадорів і католиків, вони все одно вплелися в життя в людей. Цей день вважається часом, коли потрібно згадувати померлих родичів і традиції родини, але ще і сміються над Смертю та допомагають більше радіти життю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У Мексиці до цього дня потрібно гарненько підготуватися: будинок прибирають і прикрашають, готують вівтар, на якому повинні бути фото померлих родичів і друзів. У цій справі головне нікого не забувати, кожному приготувати улюблені частування, а все прикрасити квітами, свічками, перфорованої папером, на якій зображені сатиричні сценки про смерть. Ще дуже важливо додати ритуальні солодощі, які мають вигляд яскравих черепушек, а також особливий здобний хліб для покійних.

Православні свята:

  • День пам'яті пророка Йоіла.
  • Перенесення мощей преподобного Іоанна Рильського.
  • Мученика Уара Єгипетського.
  • Блаженної Клеопатри і її сина святого Іоанна.
  • Священномученика Сергія Покровського.

Іванів день, Проводи осені

У цей день відзначається перенесення мощів преподобного Іоанна Рильського - святого, шанованого як покровителя болгарського народу. У Древній Русі в цей день проводжають осінь і зустрічають нову зиму. Якраз в цей час зазвичай починалися сильні морози. Люди дивилися за погодою. Наприклад, якщо йшов сніг і було холодно, то весна теж буде пізньою і холодною. Але якщо було тепло, буде і весна така же.

Іменини в цей день

Дмитро, Іван, Леонтій, Михайло, Микола, Павло, Петро, Сергій, Фелікс

Раніше Знай.ua повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.ua повідомляв, що в Україні є 5 просто казкових місць, які обов'язково потрібно відвідати.