Календар офіціних святкових днів українців дуже скоро може поповнитися іще одним святом.

відпочинок
відпочинок

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на інформацію офіційного сайту українського уряду.

У повідомленні йдеться, що Проектом закону "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України" про святкові та неробочі дні пропонується абзац шостий частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України доповнити словами "День Європи".

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Іншими словами, пропонується встановити, що 9 травня українці матимуть вихідний день і святкуватимуть одночасно День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і День Європи.

Автори законопроекту пояснюють це тим, що з 2003 року Україна приєдналася до святкування Дня Європи, який відзначається в нашій країні в третю суботу травня (Указ Президента України № 339/2003 від 19 квітня 2003 року).

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення запропонував Верховній Раді України рекомендував прийняти даний законопроект за основу. Однак знайшлися і противники змін - Головне науково-експертне управління, проаналізувавши законопроект, висловило свої зауваження.

В управлінні слушно зазначили, що в Україні вже склалася практика святкування Дня Перемоги (9 травня) і Дня Європи (третя субота травня) у різний календарний період. При цьому до дня відповідних свят на державному рівні організовуються і проводяться широкомасштабні заходи.

Зокрема, до Дня Перемоги проводяться заходи на честь подвигу старшого покоління, увічнення пам'яті жертв війни шляхом проведення меморіальних, урочистих і культурно-мистецьких заходів, організації військово-патріотичних та інших тематичних заходів у військових частинах, установах освіти та інших установах для молоді, панахиди за загиблими у Другій світовій війні і молебні захисників Вітчизни і ін.

У свою чергу до Дня Європи проводяться культурно-масові заходи іншого тематичного спрямування (спортивні змагання, концерти європейських композиторів та європейських мелодій, конкурси робіт учнівських творчих навчальних закладів, вікторини з європейської тематики та мовні курси і т.п.), що свідчить про різну сутнісну спрямованість у святкуванні цих дат. У зв'язку з цим виникають серйозні сумніви щодо встановлення дати цих свят в КЗпП України у один день - 9 травня.

Нагадаємо, під кінець року українців чекають додаткові вихідні.

відпочинок
відпочинок

У грудні-2018 громадянам доведеться відпрацювати дві робочі суботи: 22 грудня (замість понеділка, 24 грудня) та 29 грудня (замість понеділка, 31 грудня).


Як писав раніше Знай.ua, аби добре відсвяткувати новий 2019-й рік у Києві планують створити дві великі локації.

Новий рік
Новий рік


Також Знай.ua писав про те, що з 2017-го року Україна офіційно святкує католицьке Різдво.