Осінь - відмінний час для подорожей. У цю пору року вже немає набридливої спеки, і ще не настали люті морози. Гуляти на вулиці приємно і комфортно, а це значить, що пора відправитися в подорож.

Куди поїхати відпочивати в листопаді

Нью-Йорк, США

У листопаді американське місто занурюється в святкову атмосферу. 22 листопада всі мешканці країни відзначають важливе свято - День подяки. Напевно, завдяки голлівудським фільмам ви знайомі з традиціями і звичаями святкування.

В цей день родичі, друзі збираються за одним столом, дякують один одному, вибачаються за все і насолоджуються індичкою з гарбузовим пирогом. У листопаді в Нью-Йорку також проходить парад Мейсі. Він супроводжується феєричним карнавалом з танцюристами, клоунами та оркестрами. Фішкою заходу, звичайно ж, є величезні кулі у вигляді улюблених героїв коміксів, мультиків і фільмів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Санкт-Петербург

Восени можна насолодитися особливою атмосферою Петербурга. У середині листопада (з 15 по 17) тут пройде Міжнародний культурний форум. Він складається з двох частин: загальнодоступна і професійна. Гості можуть подивитися вистави та перформанси, відвідати літературний вечір або послухати лекцію. Наприкінці листопада у місті відбудеться також фестиваль Дягілєв. Постскриптум. У рамках програми відбудуться симфонічні оркестри, вистави та інші події, які дозволять наблизитися до прекрасного.

Пловдив, Болгарія

Пловдив – другий за величиною болгарський місто. з 16 по 30 листопада тут проходить масштабний кінофестиваль під назвою "Кіноманія". Гості можуть насолодитися переглядом цікавих кінострічок і відвідати цікаві творчі зустрічі. На початку місяця можна встигнути на завершення Осіннього салону мистецтв. А в останні вихідні листопада проходить ще одне незвичайне торжество – Дефіле на младото вино. Воно супроводжується винними дегустаціями та іншими заходами, пов'язаними з вином.

Лондон, Великобританія

Якщо ви замислюєтеся про те, куди поїхати у листопаді у відпустку, сміливо вирушайте в Лондон. Осінь тут – період вогнів і яскравих свят. У ніч Гая Фокса, яку відзначають 5 листопада, місцеві мешканці будуть запускати салют і палити величезні багаття. Все це вони роблять в честь провалу Порохової змови 1605 року. Ще одна важлива дата для лондонців – 10 листопада. Lord Mayor’s Show – одий з найбільш давніх британських заходів, що супроводжується запальним карнавалом і прекрасним феєрверком над символом міста, Темзою.

Оахака-де-Хуарес, Мексика

В Мексиці на початку листопада (1 і 2) відзначають День мертвих. Суть свята – шанування покійних. Це, звичайно, не дуже радісно. Але мексиканці і такий захід перетворили на веселе свято. В цей день місцеві жителі відвідують кладовища, збираються за обіднім столом і трапезують. У містах проходять карнавали, люди створюють цукрові черепа та інші тематичні атрибути. У Оахака-де-Хуарес цей день особливо барвистий і незвичайний.

Якщо ви хочете не тільки відвідати одне з перерахованих вище міст, але і жадаєте насолодитися незвичайним дійством, вирушайте в місто саме в листопаді. Ви не пошкодуєте про своє рішення!

"Знай.uа" вже розповідав про те, що надихнуло Толкіна на створення Володаря Кілець

А також про те, чому варто їхати в Карпати на Новий рік

Нагадаємо: 13 найстрашніших місць планети