Переддень Хеллоуїну – відмінний час для того, щоб відвідати найстрашніші місця світу. Це покинуті будинки, кладовища, замки, готелі, острови, які мають таємничу історію. Деякі з них навіть пов'язані з паранормальними явищами. Багато з цих місць стали неймовірно популярними. Присутність 6 мільйонів скелетів або дані про загадкові смерті дійсно лякають.

Острів ляльок, Мехіко

У Сочимилько, одному з районів мексиканської столиці, розташована безліч штучних островів. Одним з них володів Хуліан Сантана Баррера. Одного разу він виявив близько каналу тіло мертвої дівчинки. Після цього він почав збирати старих ляльок. Чоловік розвішував їх на деревах, адже він був переконаний у тому, що зможе в такий спосіб відлякати злих духів.

Замок Ліп, Ірландія

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наймоторошніший замок Ірландії, як його називають, був побудований в кінці 15 століття. Священик Таддеус був убитий своїм братом Тейге прямо на вівтарі замкової каплиці перед всією родиною. Після цієї події каплицю почали називати Кривавою. У 1920 році під час реставрації у убліеті замку були виявлені останки 150 осіб. Місцеві жителі кажуть, що замок населяє безліч привидів, на чолі яких – Elemental (Воно), а в Кривавій каплиці кожну ніч запалюється світло.

Висячі труни Сагада, Філіппіни

Це поховальні споруди у вигляді дерев'яних трун, які розміщені на скелях. Такий спосіб поховання – древній поховальний звичай. Померлих поміщали в труни, виготовлені з цілісних дощок дерева нану. Їх поміщали на скелях на висоті до ста метрів. Представники народу бо вважали, що скелі сполучають землю і небо. Подібні споруди зустрічаються і в Китаї.

Гора Хрестів, Литва

Це місце поклоніння католиків, які було створено в 1830-х роках. Тут розташовано близько 100000 хрестів і величезних розп'ять. Темної ночі гора виглядає особливо похмуро.

Повелья, Італія

Це острів, розташований неподалік від Венеції. У часи середніх віків він виконував функції лазарету і служив могилою для десятків тисяч людей, які померли від чуми. В 1922 році тут побудували будинок, що став притулком для душевнохворих. Чутки свідчать, що головний лікар до смерті замучив більшість пацієнтів, а незабаром його розум потьмарився, і він покінчив з собою.

Ліс Аокихагара, Японія

Аокігахара в перекладі з японської означає рівнина зелених дерев. Цей таємничий ліс розташований біля підніжжя гори Фудзі. Він завжди асоціювався у японців з різними демонами і темними силами. Цей ліс вважається найбільш популярним місцем серед самогубців після Золотих воріт Сан-Франциско. Щорічно тіла померлих шукають і ховають, щоб вони не перетворилися в зомбі. Компаси тут не працюють.

Святилище Тофет, Туніс

Цей незвичайний некрополь, розташований неподалік від поселення Саламбо в Карфагені, був виявлений археологами в 1921 році. Тут знайшли безліч могил немовлят і не народжених дітей, а також урн з прахом. Одна з версій говорить про те, що тут приносили людські жертви богам.

Паризькі Катакомби, Франція

Це оссуарій, сховище кісток, яке розташоване в катакомбах під столицею Франції. У колишніх каменоломнях зберігаються останки 6 мільйонів чоловік. Безліч печер і тунелів, територія яких займає 280 кілометрів, використовувалося в часи Другої світової війни.

Костел Всіх Святих

Це невелика каплиця 16 століття, яка знаходиться неподалік від чеського містечка Кутна Гора. Вона отримала назву Кісниці в Седліці, адже в ній містяться фрагменти 70000 скелетів людей, з яких створили похмурі прикраси. Один з самих дивних атрибутів – гірлянда черепів і канделябр з кісток.

Туол Сленг, Камбоджа

Це Музей Геноциду в Пномпені. У перекладі з кхмерської мови Туол Сленг означає пагорб отруйних дерев. Музей розташований на місці колишньої школи, яка називалася В'язницею безпеки 21 в 1970-х роках. Тут закатували близько 20 тисяч чоловік.

Кладовищі Чаучилла, Перу

Долина Смерті знаходиться приблизно в півгодини їзди від пустельного плато Наска на узбережжі Перу. Її виявили у двадцятих роках минулого століття. Тут знайшли тіла, яким близько 700 років. Останній раз на кладовищі ховали людей ще в 9 столітті. І робили це досить незвично. Всі тіла немов сидять, а обличчя ніби завмерли в усмішці. Вони одягнуті і покриті смолою. Трупи добре збереглися завдяки природній муміфікації, яка сталася у зв'язку з особливостями клімату.

Дорога смерті, Таїланд

Під час будівництва дороги між Бангкоком і Рангуном довжиною 415 кілометрів загинуло понад 16000 ув'язнених та 90000 робітників. Люди померли не через нещасний випадок або аварію, а від голоду, хвороб і жорстокого поводження.

Острів Хасіма, Японія

Острів розташований в 15 кілометрах від Нагасакі. З 1887 по 1974 роки тут добували вугілля. В 1959 році населення острову становило 5259 людина. Через 15 років острів став практично ненаселеним. Зараз у їх квартирах можна знайти одяг, меблі і посуд.

Незважаючи на те, що Хелловін відзначають в жовтні, ви можете відвідати всі ці місця в будь-який час року. Якщо, звичайно, хочете полоскотати нерви.

"Знай.uа" писав про незвичайний монумент В'єтнаму з гігантськими руками

А також про сучасний віртуальний зоопарк, який відкрився в Японії

Нагадаємо: чоловік перетворив 2000 фунтів гарбуза на Світильник Джека