Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у четвер, 1 листопада. Порівняно з показниками у середу, 31 жовтня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 28,11 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 1 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2811.8832 гривень;
100 євро – 3182.4894 гривня;
10 російських рублів – 4.2867 гривні.

Як видно з цими показниками, євро знизився в ціні на 20 копійок, а вартість російського рубля зі середи майже не змінилася. Крім того, курс долара став дешевше на 5 копійок.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Раніше повідомлялося, що експерти напророкували долару катастрофічне падіння, яке обернеться зростанням цін на багато товарів. На думку головного виконавчого директора A. G. Bisset Associates LLC Ульфа Ліндала, американський долар впаде приблизно на 40% до євро до 2024 року.

При цьому Ліндал абсолютно впевнений, що долар з 1970-х повторює свій 15-річний цикл падіння і зростання. На його думку, повторення схеми неминуче. Директор A. G. Bisset Associates LLC очікує, що до 2024 року валюта США впаде до $2 за євро і 75 ієн за $1. Таким чином долар втратить приблизно 41% і 33% відповідно.

У той же час, медіанний прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, говорить зворотне. Експерти вважають, що до 2022 році євро буде коштувати $1,28. На користь розрахунків Ліндала каже 9% падіння долара в минулому році і вересневий прогноз Рея Даліо з Bridgewater Associates про різке зниження курсу.

Нагадаємо, що інтерес до перерахування коштів між платіжними картками в Україні може знизитися в результаті впровадження миттєвих платежів.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.

Також портал Знай.uа писав, що згідно з проектом державної скарбниці, вартість блакитного палива для населення підвищиться на чверть.