Рада національної безпеки та оборони показала відео випробувань нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу "Барс-8ММК".

Ролик оприлюднили на YouTube-каналі відомства.

Варто відзначити, що раніше під Луганськом зафіксували скупчення ворожих танків. Тривожну звістку повідомляє прес-центр ООС. За даними штабу, 26 жовтня було зафіксовано обстріл ворогами позицій українських військових у Кримського на Бахмутке з піхотного озброєння.

Пізніше Луганська обласна військово-цивільна адміністрація написала в ранковійому зведенні, що терористи стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

В цей же день надійшло повідомлення від СММ ОБСЄ – члени місії завили, що у прифронтовій зоні так званої ЛНР були зафіксовані два зенітних ракетних комплекси 9К35 і 5 МТ-ЛБ у Первомайську, а також дві БМП-1 біля Санжаровки. У ближньому тилу ЛНР (південніше Луганська) безпілотники СММ побачили 31 танк у Круглика і 5 танків у Мануйловки, що є порушенням мінських домовленостей.

Крім того варто додати, що 93-я окрема механізована бригада "Холодний Яр" Збройних Сил України отримала всюдиходи UTV.

Відомо, що перш за все ці всюдиходи призначені для перевезення пускових установок ПТРК "Стугна". Крім того відзначається, що автомобілі двомісні та обладнані обладнані потужним кузовом.

"Головна перевага UTV – це висока прохідність й можливість швидкого переміщення протитанкового комплексів у будь-яку точку по абсолютному бездоріжжю. Машина не боїться ні бруду, ні піску, ні складного рельєфу", – зазначив командир батареї протитанкових керованих ракет із позивним "Серафим".

Крім того боєць розповів, що бригада вже має досвід користування подібними автомобілями, на яких бійці возили протитанкову зброю.

"А нині цей морально застарілий транспорт ми замінюємо на більш сучасний", – резюмував комбат.

Зауважимо, що подібні всюдохіди – UTV CFmoto Tracker 800 із ПТРК "Стугна" у жовтні 2015 року отримувала Національна гвардія України.

Нагадаємо, "бог смерті" ЗСУ наздогнав терористів з повітря, пір'я летіло аж до Москви.

Як повідомляв Знай.ua, боєць ЗСУ героїчно помстився Путіну за смерті тисяч наших земляків.

Також "Знай.ua" писав, що українські захисники "підрізали" ряди бойовиків, залишилося ще трохи.

Новинки зброї для ЗСУ