Новий закон, який нещодавно прийняла Рада, зобов'яже українців при ввезенні авто на єврономерах вносити грошову гарантію. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Так відомо, що авто на єврономерах в Україні перебувають у режимі тимчасового ввезення. З моменту, як вони перетнули кордон, є всього лише один рік для того, щоб вивезти авто з території країни. І якщо власник порушує зазначені терміни, він зобов'язаний нести за це відповідальність.

Грошова або фінансова гарантія – це ті гроші, які отримає держава, якщо власник авто обдурив митників і вирішив кататися на авто української реєстрації та не платити за розмитнення.

Таким чином, пропадає сенс ввозити "єврономера". Адже, виходячи з цього закону, доведеться заплатити стільки ж, скільки і при звичайній розмитненні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

У чинному Митному кодексі сказано: "розмір фінансової гарантії визначається органом доходів і зборів, виходячи з суми митних платежів, що підлягають сплаті при випуску товарів для вільного обігу на митній території".

Юрист Олександр Плахотник пояснює, це означає, що розмір такої гарантії має відповідати вартості розмитнення. Ну а якщо визначити вартість неможливо, то розмір гарантії вважають, виходячи з максимальних ставок.

"Повернення грошової застави може здійснюватися у будь-якому органі доходів і зборів, навіть якщо вона вносилася на рахунок іншого органу доходів і зборів. За письмовою заявою внесені в якості грошової застави кошти можуть бути використані для сплати митних платежів або для забезпечення сплати митних платежів за іншим зобов'язанням особи перед органами доходів і зборів", зазначено в Митному кодексі.

Плахотник заявляє, що живі гроші вносити не обов'язково.

Закон дозволяє гарантувати сплату внесків спеціальним документом. Видають його фінансові посередники. Якщо немає 3 тис. євро, можна заплатити невелику суму посереднику, який видає гарантію. Фіскали, якщо авто вчасно не вивезуть, вимагатимуть гроші від фінансового посередника.

"Гарант зобов'язаний не пізніше трьох банківських днів, наступних за днем отримання вимоги та документів, що підтверджують настання гарантійного випадку, перерахувати належну суму митних платежів до державного бюджету", — йдеться в Митному кодексі.

Нагадаємо, 15 жовтня, патрульні в Україні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з 1 листопада в столиці вступили в силу зміни дорожнього руху.

Також "Знай.uа" писав, в Києві стався інцидент за участю чергового "героя паркування".